“Όλοι για τη Λευκάδα”: Για την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λ.Τ.

“Όλοι για τη Λευκάδα”: Για την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τα τεκταινόμενα στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στις 2 Νοεμβρίου 2022, εξέφρασε την θέση – άποψή του σχετικά με την προς εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στην παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου.

Στο πρώτο σκέλος της θέσης του, ανέφερε: «… το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οφείλει: α) Να ανακαλέσει τις με αριθμό 10/21-2-2020 και 22/9-3-2021 αποφάσεις του (εννοεί τις Πράξεις Παραχώρησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς την πλειοδοτούσα εταιρεία)….»

Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Καρβούνης, μη σεβόμενος την παραπάνω απόφαση, συγκάλεσε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σήμερα 15/11/2022, με θέματα:

  1. Ενημέρωση για την αριθ. 127/2-11-2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.
  2. Νομική υποστήριξη σχετικά με την αριθ. 127/2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες.

Σ΄ αυτήν ήταν παρόντα 5 από τα 9 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αρκετοί πολίτες, καθώς και οι επικεφαλής δυο παρατάξεων. Ο Κων/νος Δρακονταειδής από την παράταξή μας και ο κ. Θ. Σολδάτος. Ο κ. Δήμαρχος… δεν παρευρέθη.

       Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Λάκης Χαλικιάς ζήτησε το λόγο και πρότεινε, μετά την ενημέρωση, να τεθεί και θέμα λήψης απόφασης για την ανάκληση των Πράξεων Παραχώρησης. Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξής μας, βάζοντας ως βασικό επιχείρημα, ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πράξεις Παραχώρησης να ανακληθούν σήμερα.

Την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. έθεσε και ο κ. Θ. Σολδάτος.

       Δυστυχώς ο Πρόεδρος, καθώς και τα άλλα δυο παρόντα μέλη των παρατάξεων Δημάρχου και Θ. Σολδάτου (κ.κ. Βικέντιος Νικ., Σολδάτος Γεωρ.) και η κα Λιμενάρχης, ψήφισαν να μην συζητηθεί το θέμα για την ανάκληση των Πράξεων Παραχώρησης.

       Μετά από αυτά, η παράταξή μας δια του εκπρόσωπου της κατήγγειλε τη διαδικασία και απεχώρησε από την συνεδρίαση.

Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα (ρητορικά βεβαίως):

  1. Ποιος θεωρεί ότι είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
  2. Πως γίνεται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου κ.κ. Ν. Βικέντιος και Γ. Σολδάτος, στο μεν Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζουν υπέρ της ανάκλησης των Πράξεων Παραχώρησης, στο δε Λιμενικό Ταμείο να αρνούνται να συζητηθεί το θέμα;
  3. Γιατί ανέχεται (για μια ακόμη φορά) ο κ. Δήμαρχος την στάση του Προέδρου και δεν προχωρά στην αντικατάσταση του;
  4. Πώς συμβαίνει από την μια ο κ. Θ. Σολδάτος να τάσσεται υπέρ της υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη ο εκπρόσωπος της παράταξής του στο Λιμενικό Ταμείο να είναι αντίθετος στο να συζητηθεί;

       Μια λέξη μας έρχεται στο μυαλό… ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!!

       Μην υποτιμούν όμως, τόσο ωμά, τους πολίτες, γιατί από όλα αυτά…  βγαίνει νόημα!!!

 

15/11/2022                                                                        Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *