Για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο

Σημειώσεις για τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο

Σημειώσεις για τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο

Θέλω να πω στον φίλο μου, τον Σπύρο και σε όσους αναδημοσιεύουν τις δηλώσεις του, ότι αυτό που έχει ξεσηκώσει την Λευκάδα δεν είναι μόνο η κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία αλλά κυρίως οι διαδικασίες μέσα από τις οποίες αυτό προκύπτει.

Σπύρο εσύ καλύτερα απ’ όλους μας γνωρίζεις ότι το πόρισμα της επιτροπής του Δήμου είναι πέρα για πέρα σωστό και αντικειμενικό. Εσύ καλύτερα από όλους μας γνωρίζεις ότι ο τρόπος με τον οποίο προέκυψαν οι θετικές γνωμοδοτήσεις-και όχι εγκρίσεις-δεν ήταν ο ορθότερος και η τελική κρίση των επιτροπών σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει σαν λογική συνέχεια του  προβληματισμού, επί των υποβληθεισών  μελετών  και της βασικής εισήγησης  του ΚΑΣ. Όσον αφορά  το σημείωμα (γιατί περί σημειώματος πρόκειται) με το οποίο απεφάνθη το ΚΕΣΑ (που κατά την γνώμη τη δική μου και πολλών άλλων συναδέλφων και νομικών είναι αναρμόδιο να κρίνει στην παρούσα περίπτωση) θεωρώ ότι είναι άκρως αρνητικό για το κύρος και την αξιοπιστία του Οργάνου. Όλα όσα συνοπτικά αναφέρω για τις δύο αποφάσεις, μπορώ λέξη προς λέξη να τα τεκμηριώσω, και φυσικά πολύ καλύτερα αυτό μπορεί να γίνει από αρμόδιους νομικούς.

Εσύ καλύτερα από όλους μας ξέρεις ότι μέχρι στιγμής καμία οριστική έγκριση δεν έχει εκδοθεί για το συγκεκριμένο έργο. Και οριστική έγκριση είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας. Εσύ καλύτερα από όλους μας ξέρεις ότι προϋπόθεση  της υποβολής στην πολεοδομία είναι η ύπαρξη εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί για τέτοιου τύπου δραστηριότητες, ποικιλοτρόπως επιβαρυντικές για το περιβάλλον της περιοχής, που είναι Νatura, αδόμητη, αρχαιολογική ζώνη Α. Αν και αυτό προκύψει τότε δεν θα είναι μόνο ελληνική αλλά διεθνής πρωτοτυπία.

Σπύρο εσύ καλύτερα από όλους μας ξέρεις ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόνο αιγιαλός και όχι παραλία Στο πόρισμα άλλωστε σαφώς δηλώνεται ότι για την συγκεκριμένη μελέτη δεν μπορεί να χορηγηθεί οικοδομική άδεια. Με  τόσα όσα έχουν λεχθεί και γραφτεί σίγουρα και εσύ θα έχεις προβληματισθεί για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτής της παρέμβασης στο Κάστρο. Η βλάβη για την περιοχή θα είναι μη αναστρέψιμη και εσύ αντέχεις να χρεωθείς ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις δικές σου  λαθεμένες επιλογές?

Όλοι εμείς που δεν εξυπηρετούμε «σκοτεινά συμφέροντα» όπως έχει λεχθεί και μόνο νοιαζόμαστε και αγαπάμε τον τόπο μας, δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την κακοποίηση  και την καταστροφή αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιοχής που προσδιορίζει την ταυτότητα και την ιδιαιτερότητα της πόλης και του νησιού γενικότερα.

Μην παραμείνεις ένας, μόνος έναντι των πολλών. Είναι μια άτυχη στιγμή για το Λ.Τ. Ας την τελειώσουμε σήμερα όλοι μαζί.

Κατερίνα Θάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *