Το Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κάστρου

Το Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κάστρου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

H εταιρία «Notion Aνάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.» που θέλει την περιοχή του Κάστρου, ως πεδίο νέας κερδοφορίας για να αυγατίσει τα κέρδη της, προέβη σε διάφορες διοικητικές ενέργειες ενάντια στο Δήμο Λευκάδας και σε νομικές ενάντια σε φυσικά πρόσωπα που έχουν εκφραστεί δημοσίως ενάντια στην επένδυση ζητώντας υπέρογκα ποσά αποζημιώσεων. Η εταιρία, επί της ουσίας, επιχειρεί να φοβίσει και να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε θελήσει να αντιταχθεί στα επιχειρηματικά σχέδια της.

Για το εργατικό κίνημα τέτοιες πρακτικές είναι γνωστές. Είναι πολλά τα παραδείγματα, όπου συνδικαλιστές και σωματεία βρέθηκαν υπόλογοι νομικά, γιατί διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα δήθεν διατάραξαν την κερδοφορία επιχειρήσεων. Άλλωστε, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και στη συνέχεια ο νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε απ’ τη Ν.Δ. και κατα ένα μεγάλο μέρος του από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν να θεσμοθετήσουν την απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών να «βάλουν στο γύψο» συνδικαλιστικά δικαιώματα και διεκδικήσεις.

Η «συνταγματική δημοκρατία» και ελευθερία υπάρχει για την διασφάλιση της προστασίας του κεφαλαίου και σταματάει να υφίσταται όταν αφορά δικαιώματα του λαού (εργασιακά δικαιώματα, προστασία α’ κατοικίας κλπ.)

Για το Εργατικό Κέντρο, όπως είναι αδιαπραγμάτευτος ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έτσι είναι αδιαπραγμάτευτη και η προστασία της περιοχής του Κάστρου από την ιδιωτικοποίηση, μιας περιοχής ζωτικής σημασίας για την ιστορία του τόπου και την αναψυχή των εργαζόμενων, του λευκαδίτικου λαού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους σε πάλη για την υπεράσπιση της περιοχής από την ιδιωτικοποίηση και της αξιοποίησής της προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Καλούμε τους φορείς του κινήματος σε ετοιμότητα για μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί για το συγκεκριμένο θέμα απαιτώντας να παρθεί απόφαση για:

  1. Καμία ιδιωτική εκμετάλλευση της περιοχής!
  2. Δεν θα δεχτούμε ούτε μέτρο παραχώρησης από το κράτος (Κτηματική Υπηρεσία).
  3. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση για την συντήρηση και για έργα ανάπλασης του χώρου για την εξυπηρέτηση των λουόμενων (τουαλέτες, ντουζ, ομπρέλες κλπ) διασφαλίζοντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περιοχής και προστατεύοντας και την αρχαιολογική φυσιογνωμία της περιοχής.
  4. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη για την αξιοποίηση και λειτουργία του παλιού οινοποιείου του ΤΑΟΛ, ως ιστορικός χώρος της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας του νησιού και της ιστορίας του αγροτικού κινήματος. Δεν αποδεχόμαστε ως λύση για το συγκεκριμένο ακίνητο το δίλημμα ή κατεδάφιση ή μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα.
  5. Να καταδικαστεί η πρακτική της εταιρείας που έχει σκοπό να εκφοβίσει όσους εκφράζονται ενάντια στην επένδυσή της. Ο Δήμος Λευκάδας να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των λαϊκών συμφερόντων.  

12-10-2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *