Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο τουριστικό περίπτερο

Η Λαϊκή Συσπείρωση

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΡΑ!

ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

            Τα τελευταία δείγματα γραφής της εταιρείας με τις αγωγές και τα εξώδικα, όπως και η δημόσιες τοποθετήσεις του μελετητή το προηγούμενο διάστημα δείχνουν την πρόθεση τους να προχωρήσουν με κάθε τρόπο τους σχεδιασμούς τους.

Η πλατιά λαϊκή κινητοποίηση, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει αναγκάσει σε αναδίπλωση πολλούς από τους θιασώτες της ιδιωτικοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής του Κάστρου και παραχώρησης της για επενδυτικές τουριστικές δραστηριότητες

Έχουν ευθύνη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όπως και οι παρατάξεις τους για τη στάση τους διαχρονικά στο ζήτημα. Από υπέρμαχοι της παραχώρησης- ιδιωτικοποίησης αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση κάτω από τις μεγάλες αντιδράσεις και με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, βουλευτικές και τοπικές. Ωστόσο ακόμα, ορισμένοι δεν έχουν πάρει καθαρά θέση στο ζήτημα μαζί με την απαίτηση του λευκαδίτικου λαού για το σταμάτημα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. Πολύ μεγάλη ευθύνη έχει και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Καββαδάς που με τη στάση του έχει πάρει το μέρος της εταιρείας κόντρα στην πλειοψηφία του λευκαδίτικου λαού, παρόλη την προσπάθεια να «βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο» για να αποφύγει τη λαϊκή οργή.

Η αποστολή εξωδίκων και αγωγών δείχνει την απόφαση της εταιρείας να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την προοπτική των τεράστιων κερδών που προσδοκάει από την εκμετάλλευση ολόκληρης της περιοχής όπως δείχνουν και οι επιχειρηματικές κινήσεις της ειδικά το τελευταίο διάστημα (αγορά κι άλλης έκτασης στην περιοχή κλπ).

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η στάση της εταιρείας που προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά στους σχεδιασμούς της, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει με αγωγές και άλλες νομικές ενέργειες. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι συμπεριφέρεται όταν μυριστεί μεγάλα κέρδη.

            Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη στάση της εταιρείας.

Η όλη εξέλιξη του ζητήματος επιβεβαιώνει ότι ο λαϊκός παράγοντας με τη μαζική κινητοποίηση μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους και την ανυποχώρητη στάση του μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Κάστρου και να την αποτρέψει.

            Η καλύτερη καταδίκη της απαράδεκτης στάσης της εταιρείας ενάντια σε όσους αντιδρούν στα σχέδιά της, είναι η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης. Να εναρμονιστεί ξεκάθαρα η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Λευκάδας με τη λαϊκή απαίτηση.

 

9-10-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *