(Αντ)απάντηση του Λάκη Χαλικιά στον πρόεδρο του Λ.Τ. Σ. Καρβούνη

(Αντ)απάντηση του Λάκη Χαλικιά στον πρόεδρο του Λ.Τ. Σ. Καρβούνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΛΑΚΗ) ΧΑΛΙΚΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ. κ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΣΠΥΡΟ

 

 

κ. Καρβούνη

Στην απάντησή σας, όπως γράφετε, είχατε στόχο να μου υπενθυμίσετε κάποια πράγματα. Όσα αναφέρετε σ’ αυτήν, επί της ουσίας αναμασούν τα ίδια που κατά καιρούς, αναφέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις σας.

Σας απαντώ, όχι τόσο για να σας πείσω, άλλωστε οι απόψεις σας είναι προδιαγεγραμμένες, θυμίζουν το… «πριν να δούμε το γαμπρό, στολίσαμε τη νύφη», αλλά για να λάβουν γνώση οι πολίτες της Λευκάδας και να αποκαλυφθεί ο ρόλος – κρυφτούλι που παίζετε.

Θα επιχειρήσω λοιπόν κι εγώ, ανάμεσα στ’ άλλα, να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη.

Η αριθ. 22/9-3-2021 απόφαση – συμπλήρωση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι ομόφωνη, αναφέρει όμως τα εξής σημαντικά στοιχεία, τα οποία εσείς ξεχάσατε στην απάντησή σας:

Α) 1. Θα τηρηθούν στην ολότητά τους οι όροι της διακήρυξης.

  1. Στον παραχωρούμενο χώρο δεν θα γίνει καμία νέα κατασκευή επιπλέον των υπαρχουσών.
  2. Διορθώσατε, ύστερα από παρέμβασή μου, το σημείο της απόφασης που είχατε περάσει στα μουλωχτά και αποκαλύψαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την προηγούμενη απόφαση παραχώρησης (αριθ. 10/21-2-2020) και η οποία αφορούσε την στατική μελέτη.

Ερωτώ: Τηρούνται οι όροι της Διακήρυξης; Δεν έχουμε επιπλέον κατασκευές; Αυτό, δυστυχώς για σας, αποδείχθηκε αμέσως μετά, με τις ενέργειες του αναδόχου που ΕΣΕΙΣ ανεχτήκατε!

       Προσέξτε λοιπόν!!!

Β) Στις 28/1/2021 το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) Λευκάδας είχε απορρίψει την μελέτη, κάνοντας μια σειρά παρατηρήσεις. Εσεις, σ’ αυτήν τη συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ. στις 9/3/2021, είχατε αναφέρει ότι η μελέτη θα διορθωθεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Σ.Α. και θα επανυποβληθεί, ως όφειλε. Σωστά!

Η μελέτη υπεβλήθη ξανά, αλλά απερρίφθη πάλι από το Σ.Α., ένα χρόνο μετά, στις 23/2/2022. Σύμφωνα δε με τη διακήρυξη, η έγκρισή της από το Σ.Α. ήταν απαραίτητη προϋπόθεση.

       Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εκεί αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις του αναδόχου, να μην συμμορφωθεί δηλαδή με τις υποδείξεις του Σ.Α., αλλά έδειξε και τις δικές σας, που λειτουργούσατε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Από τα παραπάνω, καθώς και πολλά άλλα που σας έχουμε επισημάνει, προέκυπτε από τότε, ότι η αριθ. 22/9-3-2021 πράξη παραχώρησης δεν τηρείτο από την πλευρά του αναδόχου.

 

       Ας προχωρήσουμε όμως!

Επαναφέρετε το γνωστό ‘’παραμύθι’’, ότι στις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλει σχέδιο για δήθεν «ξενοδοχειακές υπηρεσίες», ενώ γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, επειδή πολύ απλά απαγορεύεται ρητά από την Διακήρυξη.

Επίσης, εσείς, ως μηχανικός γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι άλλο οι προμελέτες – Τεχνικές προσφορές που οι μελετητές βάζουν στο χαρτί προθέσεις κι άλλο οι οριστικές μελέτες που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι προς έγκριση, σύμφωνα με την Διακήρυξη.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, γιατί εσείς δεν απορρίψατε αυτές τις προθέσεις τους, αφού ήταν στο χέρι σας να μην προχωρήσετε σε νέα απόφαση παραχώρησης, την οποία ψηφίσατε στις 21/2/2020;

 

κ. Καρβούνη

       Δεν σταματάτε όμως εδώ!

Φαίνεται ότι γνωρίζετε πολύ καλά το τραγούδι του Λ. Μαχαιρίτσα ‘’Να δεις τι σου ‘χω για μετά’’;

Κλείνοντας την απάντησή σας, γράφετε: «…Τέλος, ως προς την επιστολή 1504/23-08-2022 του Λιμενικού Ταμείου που ζητήθηκε επίσπευση των διαδικασιών, θέλουμε να τονίσουμε, όπως καλά γνωρίζετε, ως πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου έχουν ολοκληρωθεί με τις αποφάσεις του 10/21-02-2020 και 22/09-03-2021.».

       Πρώτα λέτε ένα «μικρό» ψεματάκι, ότι η επιστολή που ζητείται η επίσπευση των διαδικασιών είναι του Λιμενικού Ταμείου. Δεν είναι του Δ.Λ.Τ., δική σας είναι, ΕΣΕΙΣ τη γνωρίζατε, γιατί ΕΣΕΙΣ την υπογράψατε και κανένα άλλο μέλος δεν την γνώριζε.

       Αλήθεια, από πού σας προκύπτει ότι η απόφαση παραχώρησης δεν αλλάζει; Δεύτερο ψέμα!

Το εκπληκτικό με τα γραφόμενά σας, είναι ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε!!!

Εδώ, μάλλον θυμίζετε το… «είδε η νύφη τον γαμπρό και τη χαρά δε κρύβει».

Χαλικιάς Ευάγγελος (Λάκης)

Λευκάδα, 30/9/2022                            Μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ., πρ. Πρόεδρος – Δημοτικός σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *