Ερωτήματα της κίνησης “΄Ολοι για τη Λευκάδα” προς Δ. Αρχή και Λ.Τ.

Ερωτήματα της παράταξης “΄Ολοι για τη Λευκάδα” προς Δ. Αρχή και Λ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για απόκρυψη εγγράφου από Δήμαρχο και Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

Χθες ο κ. Δήμαρχος Λευκάδας, με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό (Facebook), ενημέρωσε ότι απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (αριθ. πρωτ.: 23469/15-9-2022), με το οποίο ζητά τη ΜΗ έγκριση της παραχώρησης του Τουριστικού Περιπτέρου, έως ότου υπάρξει το πόρισμα της ομάδας εργασίας (που ο ίδιος συγκρότησε), σχετικά με την εφαρμογή των όρων της διακήρυξης.

Μέχρις εδώ καλά.

Στο έγγραφό του αυτό και ανάμεσα στα σχετικά έγγραφα που επικαλείται, αναφέρει (άρα το γνωρίζει) και το αριθ. πρωτ.: 1504/23-8-2022 έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δ.Λ.Τ.). Αναζητήσαμε από χθες το έγγραφο από το Δ.Λ.Τ. και σήμερα το λάβαμε.

Διαβάζοντάς το, διαπιστώνουμε ότι στις 23 Αυγούστου 2022, το Δ.Λ.Τ. με έγγραφό του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ΖΗΤΑ την επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση της παραχώρησης του Τουριστικού Περιπτέρου!!!

     Προσέξτε σας παρακαλούμε τις ημερομηνίες!

 

Στις 21 Αυγούστου 2022, είχε κατατεθεί αίτημα 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου. Παραλλήλως, είχαμε ζητήσει να μας αποσταλεί κάθε έγγραφο σχετικό με το θέμα.

Στις 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα. Στην 9άωρη συνεδρίαση, ούτε ο κ. Δήμαρχος, ούτε ο κ. Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. έκαναν καμία αναφορά στο συγκεκριμένο έγγραφο (κι ενώ οι 4 επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων είχαν ζητήσει από τις 21/8/22 να τους αποσταλεί κάθε σχετικό έγγραφο).

Ύστερα από τα παραπάνω, τα προφανή ερωτήματα που τίθενται είναι:

  1. Γιατί ο κ. Δήμαρχος και ο κ Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. ενώ γνώριζαν γραπτά από τις 21/8 (και προφορικά από τις 10/8), ότι είχε ζητηθεί η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλαν ένα τέτοιο έγγραφο;
  2. Γιατί ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. δεν ενημέρωσε, τουλάχιστον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου για την αποστολή ενός τόσο σοβαρού εγγράφου;
  3. Γιατί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος, και ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ., ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ την ύπαρξη του εγγράφου;

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε, ούτε θα επιχειρήσουμε να δώσουμε τη δική μας ερμηνεία – απάντηση στα ερωτήματα. Αφήνουμε τον καθένα, με νηφαλιότητα, να βγάλει τα συμπεράσματά του.

     Σε κάθε περίπτωση όμως, εσείς κύριοι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου οφείλεται να απαντήσετε!!!

 

16/9/2022                                                    Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *