Πρωτοβουλία για την διάσωση του Κάστρου

Πρωτοβουλία για την διάσωση του Κάστρου

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε την Τρίτη 30/08/22 και αφορούσε τη στάση του Δήμου ως προς την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της παραλίας του κάστρου, ήταν ότι θα αποφασίσει, σε ένα ζήτημα που αφορά την διεκδίκηση του χώρου μεταξύ των κατοίκων της Λευκάδας και των επισκεπτών της από τη μία πλευρά και του επιχειρηματικού συμφέροντος από την άλλη, όταν αποφανθούν  οι αρμόδιες νομικές και τεχνικές υπηρεσίες που στελεχώνουν τον Δήμο κι όχι το πολιτικό όργανο αυτού.

Η μετάθεση των κρίσιμων αποφάσεων από το πολιτικό στο τεχνοκρατικό-γραφειοκρατικό επίπεδο επιλέχτηκε προκειμένου και να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια και να αποφευχθεί η πολιτική ευθύνη.

Αποτελεί σοβαρή κατάκτηση του κινήματος υπεράσπισης της περιοχής του Κάστρου, τόσο η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η αποκάλυψη κατά την συζήτηση, του τι προωθείται στην περιοχή.

Ανυποχώρητα και με αυξημένη πλέον δριμύτητα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε  τη μία και μοναδική λύση, που δεν μπορεί να είναι παρά μόνο πολιτική: η περιοχή του Κάστρου να παραμείνει δημόσια και ελεύθερη για όλους, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της (περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά κλπ).

Συμμετέχουμε και καλούμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 13/9 στις 8.00 μμ στον Άγιο Μηνά με αίτημα:                                                                                                                                                                     Να σταματήσει τώρα κάθε μορφή παραχώρησης, και κάθε ιδιωτικοποίηση της περιοχής.
Η παραλία και η  περιοχή του Κάστρου να μείνει ελεύθερη!!!

Πρωτοβουλία για την Διάσωση της περιοχής του Κάστρου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *