Το σχόλιο της ημέρας: Να μια καλή αλλαγή!

Το σχόλιο της ημέρας: Να μια καλή αλλαγή!

Το 60ο Διεθνές Φεστιβάλ  Φολκλόρ της Λευκάδας επανέκαμψε φέτος μετά από απουσία δυο χρονών εξ αιτίας της πανδημίας και με όλους τους συντελεστές του (Δήμο και Πνευματικό Κέντρο, Συλλόγους και Χορευτικά Συγκροτήματα, εθελοντές και θεατές) διψασμένους, ορεξάτους και έτοιμους για μεγάλα πράγματα.

Ο πρώτος συντελεστής που επιχείρησε το μεγάλο βήμα -τι βήμα, περί άλματος πρόκειται- να σταματήσει εκείνο το τριτοκοσμικό αίσχος της φιλοξενίας των ξένων συγκροτημάτων του Φεστιβάλ στα σχολεία και να φιλοξενηθούν αυτά με ανθρώπινες συνθήκες  σε ξενοδοχεία, έστω κι αν γι αυτό χρειάστηκε να περιορίσει την διάρκειά του, ήταν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Και μόνο αυτή η απόφασή του πιστεύουμε πως αρκεί για να προσδώσει θετικό πρόσημο στην ιστορική αυτή εκδήλωση, που όσο περνούν τα χρόνια τόσο δένεται με την Λευκάδα και  πλέον αποτελεί  προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό και στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Περισσότερα για την εκδήλωση και για τον τελικό απολογισμό της, θα πούμε μετά το πέρας του Φεστιβάλ, όμως θεωρούμε πως θα ήταν άδικο να μην ξεκινήσουμε από αυτή την σπουδαία αλλαγή…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *