Αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης των Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο

Αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης των Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

 

  1. ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, υπόψη ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΎΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
  2. ΠΡΟΣ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
  2. ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  3. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  4. ΜΜΕ

 

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου μετά από το κάλεσμα του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, αφού ενημερώθηκε για τα όσα διαμείφθηκαν στην διαδικτυακή της   Ιουνίου συζήτησε και αποφάσισε τις παρακάτω προτάσεις για τον τερματισμό της 25ετους ομηρίας από το   «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

  1. Να ξεκινήσει άμεσα και όχι το φθινόπωρο η όλη διαδικασία ( νέα σύμβαση-ανάρτηση-ενστάσεις κλπ.) με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε σταδίου.
  2. Η ανάρτηση να περιλαμβάνει όλα τα επανακαταμετρηθέντα και τα χαρακτηρισμένα «αγνώστου». Να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα ΚΑΕΚ  που δεν θα αναρτηθούν (αφού δεν έχουν μετρηθεί) και ειδικά αν

επηρεάζουν άλλα που συμμετείχαν στις αυτοψίες.

  1. Να μπορούν όσοι δεν παραβρέθηκαν για αντικειμενικούς λόγους, να καταθέτουν τοπογραφικό μα τις υπογραφές ΟΛΩΝ των όμορων.
  2. Η επίδοση μέσω δικαστικών κλητήρων στους όμορους που δεν έχουν υπογράψει, να γίνει με ευθύνη και χρέωση της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ». Στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτησίες δεν επικαλύπτονται και δεν δημιουργείται αμφισβήτηση ορίων, να μην απαιτείται επίδοση από δικαστικό επιμελητή
  3. Να μην ισχύσει η τελική προθεσμία περάτωσης (31-6-2023), για να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για όλους τους χωριανούς που βρίσκονται εκτός Λευκάδας να μπορούν να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε καθυστερήσεις μετά τα 25 χρόνια ομηρίας.

 

Για την Γενική Συνέλευση:

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *