Η Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ. για απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ. για απόφαση Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Oικονομικής Eπιτροπής της ΠΙΝ, στις 7 Ιουνίου, συζητήθηκε ένα σοβαρό θέμα. Η Περιφέρεια ΙΝ χρησιμοποιώντας τις γνωστές αντεργατικές διατάξεις αρνήθηκε σε υπάλληλο της ΠΕ Λευκάδας την νομική στήριξη για ατύχημα που προκληθηκε στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας με διερχόμενο σκάφος, και για το οποίο βρίσκεται κατηγορούμενος, παρά μόνο όταν και εφόσον τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, αποδεικνύεται ότι δεν είναι ακίνδυνη, όπως νομίζουν ορισμένοι, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπάλληλος λόγω της έλλειψης προσωπικού λειτουργούσε μόνος του την πλωτή γέφυρα κάτι που δεν επιτρέπεται. Είχαμε επισημάνει την ανάγκη, με παρεμβάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να προβλεφθεί η κάλυψη των θέσεων που θα έμεναν κενές λόγω επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.

Φέρει μεγάλη ευθύνη η ΠΙΝ και η ΠΕ Λευκάδας για τυχόν δυσλειτουργίες ή και ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν, εφόσον δεν προχωρήσουν στην πλήρωση των κενών θέσεων στην πλωτή γέφυρα που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν λόγω της συνταξιοδότησης υπαλλήλων. Με άλλα λόγια, η μη στελέχωση των βαρδιών της πλωτής γέφυρας με το απαραίτητο προσωπικό εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες (διερχόμενα σκάφη, επιβαίνοντες κλπ). Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε προβλέπεται παραπάνω από ένας στη βάρδια.

Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο, υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες να βρίσκονται εκτεθειμένοι λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης τμημάτων και υπηρεσιών, δηλαδή λόγω της πολιτικής που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *