Η Τ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους του Δήμου

Η Τ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους του Δήμου

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 Οι δομές που στηρίζονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ (παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στους Δήμους και στο Δήμο Λευκάδας, αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο παιδαγωγικής δραστηριότητας για δεκάδες χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά. Εδώ και χρόνια συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη στελέχωσή τους.

Ειδικότερα, αυτά τα προγράμματα, έχουν χαρακτήρα προσωρινότητας, συνδεόμενα με το ΕΣΠΑ, δηλαδή με ημερομηνία λήξης και αβέβαιη, τελικά, χρηματοδότηση. Αυτού του είδους οι πολιτικές είναι ενταγμένες στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για αποσπασματικές «παροχές» και μέτρα. Φυσικά, δεν αφορούν μόνο τις δημόσιες- δημοτικές δομές, αλλά δίνουν χρηματοδότηση και σε πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Είναι πολιτική επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων, ΕΕ να φύγει το κράτος από την υποχρέωση χρηματοδότησης των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας και έχει ανοίξει το δρόμο της συστηματικής εισχώρησης των ιδιωτών σε αυτές τις κοινωνικές δομές, οι οποίοι ήδη κυριαρχούν σε σχέση με τις δημόσιες- δημοτικές δομές χρηματοδοτούμενοι αφειδώς από δημόσιους και κοινοτικούς πόρους.

Αντί δηλαδή οι εθνικοί και ευρωενωσιακοί πόροι να πριμοδοτούν την ισχυροποίηση και διεύρυνση των δημοσίων – δημοτικών δομών, διασφαλίζοντας συνδυασμένα τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων και τους παιδαγωγικούς ορούς λειτουργίας τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του παιδιού, προικίζουν προκλητικά την είσοδο των ιδιωτών και σε αυτόν τον τομέα κάνοντας μπίζνες με τις ανάγκες του παιδιού και την αγωνία του νοικοκυριού.

Πάνω σε αυτό το έδαφος, έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση διαρκούς ομηρίας, των εργαζομένων μέσω αυτών των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που καλύπτουν τις λεγόμενες «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Είναι άμεση ανάγκη, και απαίτηση από τον κόσμο να μονιμοποιηθούν, γιατί έχουν κρίσιμη και καθοριστική συμβολή, μαζί με το μόνιμο προσωπικό, στη λειτουργία όλων κοινωνικών δομών του Δήμου Λευκάδας.

            Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Δήμου Λευκάδας, της δημοτικής αρχής, να σταθεί απέναντι στους συμβασιούχους του ΕΣΠΑ, που διεκδίκησαν με αγωγή, στο δικαστήριο, λέγοντας επι της ουσίας, ότι δεν έχουν συμβολή στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, ενώ αντίθετα αυτό που συμβαίνει, είναι ότι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους. Η όποια επίκληση στο νομικό πλαίσιο των ασφυκτικών περιθωρίων λειτουργίας των δομών, στην ουσία, είναι μια πρόφαση για να δικαιολογηθεί η αρνητική στάση απέναντι στους εργαζόμενους.

Οι δομές αυτές για το παιδί και τις ανάγκες του δεν μπορεί παρά να λειτουργούν ως δημόσιες δωρεάν δομές με ενιαίο επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο και κοινή διοικητική αρχή πανελλαδικά (του Υπουργείου Παιδείας), με διεύρυνσή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών, με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μη μετατρέπεται και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας σε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας είτε λειτουργία των δημόσιων δομών με όρους κόστους-οφέλους.

Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Λευκάδας

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι με κάθε σχέση εργασίας στο Δήμο Λευκάδας

Όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *