Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Α. Κτενά για την Ένωση της 7νήσου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Α. Κτενά για την Ένωση της 7νήσου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Τα Νησιά του Ιονίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και φάρο αξιών, πολιτισμού και πνεύματος»

– Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα

Με αίσθημα υπερηφάνειας γιορτάζουμε την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, τιμώντας τους αγώνες, τον πατριωτισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας.
Στις 21 Μαΐου 1864, η Ελληνική σημαία κυμάτισε για πρώτη φορά στα νησιά του Ιονίου, εκφράζοντας την ελπίδα, την προσδοκία και τη συστράτευση όλων των Επτανησίων στην κοινή προσπάθεια του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους για την επίτευξη ειρήνης, προόδου και ευημερίας.
Ιδιαίτερα σήμερα, που την Ευρώπη σκεπάζουν σύννεφα πολέμου και αναθεωρητισμού, και που η πατρίδα μας δέχεται τις απροκάλυπτες απειλές από τη γείτονα Τουρκία, το μήνυμα της Ένωσης γίνεται, περισσότερο από ποτέ, σημαντικό και επίκαιρο, αφού μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και προκλήσεις των καιρών μας.
Εδώ και 158 χρόνια τα Νησιά του Ιονίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, φάρο αξιών, πολιτισμού, και πνεύματος. Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να συνεχίσουμε να διατηρούμε και να αναδεικνύουμε την σπουδαία αυτή παρακαταθήκη και με ομοψυχία να υπερασπιστούμε ιδανικά και κεκτημένα απέναντι σε κάθε εχθρό.

Χρόνια Πολλά!

Ανδρέας Κτενάς
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *