ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τέλος οι ιδιώτες γιατροί για ανασφάλιστους

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Τέλος οι ιδιώτες γιατροί για ανασφάλιστους

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Τέλος οι ιδιώτες γιατροί για ανασφάλιστους

Ανυποχώρητοι Μητσοτάκης και κυβερνητικοί βουλευτές, επιβάλλουν

έναν απαράδεκτο κοινωνικό ρατσισμό σε βάρος ανασφάλιστων πολιτών,

ανηλίκων, ΑμεΑ, χρόνια πασχόντων και ψυχικά ασθενών.

 

Πρόκειται για το απαράδεκτο άρ. 38 του ν. 4865/21 που δημοσιεύτηκε στις 4/12 και που διαχωρίζει τους ασφαλισμένους από τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ως προς τη δωρεάν συνταγογράφηση φαρμάκων θεραπειών και εξετάσεων από ιδιώτες γιατρούς.

Το άρθρο ψηφίστηκε εν μέσω μεγάλων αντιρρήσεων φορέων αναπήρων, ασθενών, ιατρικών συλλόγων κ.λπ στοχοποιώντας τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας για τις αυξημένες, κατά το Υπουργείο, δαπάνες του ΕΟΠΠΥ και καταργούσε την ισοτιμία ανασφάλιστων και ασφαλισμένων που είχε θεσμοθετηθεί με το άρ. 33 του ν. 4368/16 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να εφαρμόσει το νόμο στις 15 Μαρτίου 2022, ενώ ήδη τον είχε αναστείλει μια φορά. Αναγκάστηκε τότε, κάτω από τη γενικότερη κατακραυγή, να τον αναστείλει μετά από μια βδομάδα και τώρα ανακοινώνει τρίτη αναστολή μέχρι 1η/6/22. Όσες όμως αναστολές κι αν δοθούν, γεγονός παραμένει ότι η κυβέρνηση εμμένει στο απαράδεκτο αυτό άρθρο που δημιουργεί έναν κοινωνικό ρατσισμό διακρίσεων κατά της ζωής και της υγείας των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.

Απαιτούμε άμεση κατάργηση του άρθ. 38 του ν. 4865/21 και την επαναφορά του νόμου 4368/16 του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχική του διατύπωση, που εξασφαλίζει δωρεάν ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και ευάλωτους, με τους ίδιους όρους και την ίδια ποιότητα με εκείνη που απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι πολίτες και μέσω των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΠΥ ιδιωτών ιατρών.

Το κοινωνικό κράτος είναι μια έννοια που έχει μπει στη ζωή μας εδώ και πολλές δεκαετίες, για να περιγράψει τις δωρεάν παροχές που δίνει η οργανωμένη πολιτεία στον πολίτη, ώστε να μπορεί να έχει υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα, Παιδεία και δημιουργική απασχόληση, να καλύπτει διάφορες κοινωνικές ανάγκες, να έχει πρόσβαση στην άθληση, στον πολιτισμό και στη μόρφωση, με την ευρεία έννοια του όρου.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για δωρεάν παροχές, αφού η ίδια η κοινωνία, μέσω της φορολογίας, τις χρηματοδοτεί. Παρόλα αυτά η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του Κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς των «αρίστων» και των «golden boys», ως ορκισμένος εχθρός του κοινωνικού κράτους, στοχεύει στην εξαφάνισή του, θεωρώντας τις ανισότητες και τις κοινωνικές διακρίσεις φυσική κατάσταση!

Κύριε Θ. Καββαδά, βουλευτή της ΝΔ στη Λευκάδα, εσείς που ψηφίσατε την ντροπιαστική διάταξη και επειδή για το… κατόρθωμά σας αυτό δεν μας ενημερώσατε τότε με δελτίο τύπου, μήπως τουλάχιστον μπορείτε σήμερα να μας απαντήσετε στο απλό ερώτημα:

Αν αυτό δεν είναι η κορύφωση της κοινωνικής αναλγησίας, τότε τι είναι;

 

8/5/2022

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *