Το σχόλιο της περιόδου: Ο …βιαστικός σύμβουλος

Το σχόλιο της περιόδου: Ο …βιαστικός σύμβουλος

Όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, είχαμε αναστείλει την σχολιαστική μας δραστηριότητα κατά τις δυο τελευταίες εβδομάδες, ώστε, στα πλαίσια ενός μονόπλευρου μορατόριουμ, να μην πικραίνουμε ανθρώπους -όσο κι αν τους άξιζε- χρονιάρες μέρες  (Μ. Εβδομάδα και Πάσχα) που ήταν.  Οι γιορτές τώρα πέρασαν, το μορατόριουμ τελείωσε κι επανερχόμαστε για ν΄αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, όπως ακούσαμε πρόσφατα και στα Ιερά Ευαγγέλια…

Αν επαναφέρουμε στην μνήμη μας  λοιπόν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της τελευταίας Τετάρτης , (που ξεκίνησε στις 6:00 μ,μ,), ασφαλώς θα  θυμηθούμε το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα” κ. Κ. Δρακονταειδή να προηγηθούν στην συζήτηση τα θέματα με αριθμό 4 (για το Τουριστικό Περίπτερο) και 5 (για τον ραδιοσταθμό της Καρυάς) έναντι των θεμάτων με αύξοντα αριθμό 2 και 3, καθόσον θα έπρεπε να φύγει νωρίς για συγκεκριμένη υποχρέωσή του, όπως είπε.  Η “συγκεκριμένη υποχρέωση” ήταν κοινό μυστικό, πως πρωϊ – πρωϊ της Πέμπτης θα έφευγε με το λεωφορείο της  αποστολής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για Αθήνα για το συνέδριο του κόμματος.

Το σώμα τελικά συναίνεσε στο αίτημα του αιρετού και προηγήθηκαν τα θέματα 4 και 5 όπως το ζήτησε. Όμως  η συνέχεια μόνο βιασύνη του αιρετού δεν έδειξε. Για να μην πολυλογούμε, η ώρα έφτασε 4 το πρωί, κι ακόμη ο “βιαστικός” σύμβουλος βρίσκονταν στην αίθουσα και μάλιστα ήταν ο κύριος υπεύθυνος γι αυτή την υπέρμετρη καθυστέρηση, αφού κάθε φορά που έπαιρνε το λόγο παραβίαζε (με την ανοχή του Προέδρου) το προβλεπόμενο απ΄ τον Κανονισμό όριό του μέχρι και 6 φορές κάποτε -αν το θυμάμαι καλά- σε μια εκ των τοποθετήσεών του και λιγότερες φορές στις υπόλοιπες, παίζοντας με τα νεύρα των υπολοίπων!!

Φανταστείτε δηλαδή να μην βιάζονταν κιόλας…

Τελικά ο επικεφαλής με την ακολουθία του έφυγε μετά την συζήτηση του 5ου θέματος κι άφησε  τους συμβούλους των άλλων παρατάξεων να  συζητήσουν τα εναπομείναντα 10 θέματα στα άγρια χαράματα, αναπολώντας τι καλά που ήτανε κατά το διάστημα που ο εν λόγω  απείχε των συμβουλίων, διαμαρτυρόμενος για τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και που τα συμβούλια τελείωναν πολύ πριν απ΄ τα μεσάνυχτα!

Ο κάθε άνθρωπος βέβαια δικαιούται να νομίζει πως είναι καλός ρήτορας, ακόμα και να είναι ερωτευμένος με την φωνή του στο μικρόφωνο. Αν μάλιστα τυχαίνει να είναι πολύ φιλόδοξος και εσαεί υποψήφιος, δικαίωμά του είναι να πιστεύει πως η ρητορική του του προσπορίζει πόντους.  Επιπλέον ο πρώην δήμαρχος, φυσιολογικό είναι να κουβαλάει μνήμες και συνήθειες που απέκτησε στην θητεία του, όταν μιλούσε χωρίς όριο και ουσιαστικά μονοπωλούσε τον χρόνο τω ν συμβουλίων με την φλυαρία του. Όμως για όνομα του Θεού. Επιβάλλεται πλέον να συνειδητοποιήσει πως σαν δημοτικός σύμβουλος, έστω και σαν αρχηγός παράταξης, υπόκειται στους νέους περιορισμούς που ορίζει ο Κανονισμός λειτουργείας του Σώματος. γιατί οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στα συμβούλια δεν φταίνε σε τίποτε να τον ανέχονται και να ξενυχτάνε. Κι επιτέλους ο Πρόεδρος ας σταματήσει αυτή την περίεργη ανοχή προς τον συγκεκριμένο κι ας τους προστατεύσει ενεργοποιώντας  το χρονόμετρο! Τόσο απλά και τόσο ακριβοδίκαια…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *