Διαλύει και τον ΟΑΕΔ η ΝΔ

Διαλύει και τον ΟΑΕΔ η ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα greek statistics του κ. Χατζηδάκη οδηγούν σε διάλυση τον ΟΑΕΔ ενώ ο διοικητής του για πρώτη φορά οδηγεί την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα δικαστήρια!

 

Κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το ν/σ για τον ΟΑΕΔ, η Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου, ανέφερε τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού στέλνει την Ομοσπονδία  του ΟΑΕΔ στα δικαστήρια. Τώρα δικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων αγωγή του Διοικητή του ΟΑΕΔ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία που προκήρυξε με ομόφωνη απόφαση η Ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΑΕΔ. Γιατί το κάνει αυτό;

  • Για να μη μάθουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δυνητικά είναι και άνεργοι τη διάλυση της μόνης ασπίδας προστασίας του ΟΑΕΔ, τη μαζική διαγραφή των ανέργων από τα μητρώα του, την τιμωρία τους γιατί είναι άνεργοι.
  • Να μη μάθει η κοινωνία για το πλιάτσικο των αποθεματικών της περιουσίας του και βέβαια των χρημάτων του ταμείου του σε real estate, αντί στεγαστικής πολιτικής.
  • Να μη μάθει η κοινωνία ότι θα σπαταληθεί 1,5 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης για κατάρτιση τύπου «σκόιλ ελικίκου».

Με βάση ένα διαχρονικό διάγραμμα της διαφοροποίησης της καταγραφής της ανεργίας μεταξύ  ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ επιχειρεί ο κ. Χατζηδάκης να μας δείξει γιατί ο ΟΑΕΔ καταγράφει λάθος την ανεργία και άρα έπρεπε να πληρώσει το λάθος του με τη διάλυση του.

Ποιο είναι το λάθος του ΟΑΕΔ; Ότι εμφάνισε διπλάσιο ποσοστό ανέργων από την ΕΛΣΤΑΤ επί κυβέρνησης ΝΔ. Αυτό δεν υπήρξε κατά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπου τα δύο ποσοστά συμβάδιζαν, ούτε όμως, και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίστηκε με την οδηγία της Ευρωπαΐκής Ένωσης για τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι άνεργοι καταγράφονται στο μητρώο του ΟΑΕΔ, και τροποποίησε τον νόμο του 1985 με τους νόμους 2016/2017: α) να μην έχουν εργασία β) να είναι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας γ) να αναζητούν ενεργά απασχόληση.

Σήμερα εσείς επαναφέρετε τον νόμο του 1985 και μάλιστα, δώσατε προφανώς εντολή στην ΕΛΣΤΑΤ να μετράει την ανεργία με βάση τον νόμο αυτό του 1985.

Είσαστε έτσι κι αλλιώς γνωστοί για τα …greek statistics!»

 

10/4/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *