Εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων

Εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@gmail.com                                                                   6972206428


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ
: ΝΥΔΡΙ – παλιό Δημαρχείο 13:00 – 21:00    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ!

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ: ΛΕΥΚΑΔΑ – Εργατικό Κέντρο (πίσω από την

παλιά ΔΕΗ) 13:00 – 21:00

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ: ΠΑΛΑΙΡΟΣ 14:00 – 21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ: ΛΕΥΚΑΔΑ – Εργατικό Κέντρο 14:00 – 20:00

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ – 11πμ ΑΗ ΜΗΝΑΣ

Δίνουμε συνέχεια στον Αγώνα μας και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στα μεροκάματα & τους μισθούς.
  • Στήριξη του εισοδήματός μας από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα, τα βασικά προϊόντα κατανάλωσης.
  • Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν το λαό μπροστά σε νέους κινδύνους.

Η πρόσφατη απεργία των οικοδόμων και οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Οι εργοδότες, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, προτείνουν αύξηση 18,2% στο κατώτερο μεροκάματο του εργάτη, 28,3% του βοηθού και 38,5% του τεχνίτη και αποδέχονται μια σειρά από επιδόματα πάνω στα κατώτερα μεροκάματα, όπως 10% γάμου, 10% επαγγελματικής εκπαίδευσης, 5% για κάθε τριετία και μέχρι 6, 15% για εργασία σε μεγάλο ύψος και 5% για εργασία σε υπόγεια, θαλάσσια έργα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό εάν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), αυτή η σύμβαση να γίνει υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες σε όλη την Ελλάδα, για να μπορούν να είναι όλοι οι συνάδελφοι καλυμμένοι από τη σύμβαση ανεξάρτητα που θα δουλεύουν.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Ο αγώνας μας για υπογραφή ΣΣΕ είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, που έχει γιγαντωθεί και μας φέρνει μπροστά σε αδιέξοδα.

Το μεροκάματό μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο super market, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη και από ότι φαίνεται θα διατηρηθούν εκεί για πολύ καιρό.

Η αύξηση των τιμών στα οικοδομικά υλικά, μεταφέρεται ως πίεση και οξυμένο πρόβλημα στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τις Κατασκευές.

  • Αυτός που φτιάχνει ή ανακαινίζει το σπίτι του, βγαίνει εκτός προϋπολογισμού με τις αυξημένες τιμές στα οικοδομικά υλικά.
  • Ο φατουρατζής, οι μικροεπαγγελματίες βρίσκονται σε ένα «τρεχαλητό», εντατικοποιούν τη δουλειά μήπως και καταφέρουν να την ολοκληρώσουν χωρίς να μπουν μέσα.
  • Ο μεροκαματιάρης οικοδόμος θα υποστεί όλη την πίεση για να βγει η δουλειά και θα είναι με την αγωνία αν θα του πληρωθούν όλα τα μεροκάματα.

Οι λύσεις που προσδοκούμε και διεκδικούμε να γίνουν πράξη δεν θα έρθουν αν μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν κάνουμε υπομονή να περάσει η μπόρα, αν περιμένουμε να εμφανιστούν οι σεσημασμένοι «σωτήρες», που όλο τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και όταν έρθουν «στα πράγματα», μας φορτώνουν με αντεργατικούς νόμους και ψαλιδισμένα δικαιώματα.

Μόνο με το δικό μας αγώνα μπορούμε να σώσουμε τη ζωή μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Στήριξη του εισοδήματός μας.
  • Κατάργηση των χαρατσιών στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Κυβέρνηση και πάροχοι να καλύψουν εξολοκλήρου τις ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν φτάσει τα τιμολόγια στο «θεό».

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δε στοιχιζόμαστε πίσω από κανέναν ληστή που μακελεύει τους λαούς για τα λεφτά!

           Συνάδελφοι, οι πλουτοκράτες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν τα κανόνια για να λύσουν τις διαφορές τους και στην περίοδο της ειρήνης κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες φορτώνοντάς μας με αντεργατικούς νόμους για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη τους, για να μην αμφισβητηθεί ο μηχανισμός της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας, που όλα τα αρπαχτικά του κόσμου, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, τον φυλάνε ως «ιερό».

Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Γι΄ αυτό και στη χώρα μας συναγωνίζονται μεταξύ τους, δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ΣΕΒ. Γι΄ αυτό έχουμε γίνει απέραντη στρατιωτική βάση των ευρωΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα μαγνήτης αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως σήμερα η Ρωσία.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά.

Σήμερα, έχουμε περισσότερα όπλα και αύριο θα έχουμε ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερες δυνατότητες για να επιβάλλουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, για να γίνει πραγματικότητα το δίκιο μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ! 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ! 

                         ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ: ΝΥΔΡΙ – παλιό Δημαρχείο 13:00 – 21:00

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ: ΛΕΥΚΑΔΑ – Εργατικό Κέντρο (πίσω από την

                                                 παλιά ΔΕΗ) 13:00 – 21:00

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ: ΠΑΛΑΙΡΟΣ 14:00 – 21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ: ΛΕΥΚΑΔΑ – Εργατικό Κέντρο 14:00 – 20:00

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ – 11πμ ΑΗ ΜΗΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *