Πως μια γενναία χορηγία & η ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Αυτή την εικόνα αντικρύζει σήμερα ο επισκέπτης φθάνοντας στον πιο παραδοσιακό οικισμό της Λευκάδας το Νεοχώρι: Μια καλαίσθητη πληροφοριακή πινακίδα (με το όνομα του χωριού), με φόντο την παρακείμενη πανέμορφη εκκλησία της Ευαγγελίστριας, την μοναδική Βυζαντινού ρυθμού (σε σχήμα σταυρού με τρούλλο) που υπάρχει στο νησί μας.

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Γιατί μέχρι προχθές αυτή η πινακίδα που βλέπετε ήταν που υποδέχονταν τους (πολλούς, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) επισκέπτες του χωριού, είτε για να απολαύσουν την μαγευτική θέα προς το Νυδρί και τα Πριγκηπονήσια, είτε την υπέροχη φύση, είτε κάποια απ΄ τις ξεχωριστές και φημισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου “Μελάνυδρος”.

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Κι όχι μόνο αυτό. Γιατί περνώντας από την Παλιοκατούνα (πριν δηλ. από 2 Χιλιόμετρα), αυτή εδώ η “πινακίδα” -αν κατάφεραν να τη διαβάσουν- ήταν που τους “καθοδήγησε…”

***

Το πρόβλημα με τις απαράδεκτες αυτές πινακίδες προσπάθησε να λύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού “Μελάνυδρος”, καθότι εκτός των άλλων, οι άνθρωποί του ήταν και οι κύριοι αποδέκτες των αρνητικών σχολίων  των επισκεπτών που έρχονταν στις εκδηλώσεις τους. Έτσι αφού  τα τελευταία χρόνια επιχείρησαν να το λύσουν (κι αυτό, μαζί και με πολλά άλλα σοβαρότατα  προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό) απευθυνόμενοι στον τοπικό πρόεδρο (που φέτος συμπληρώνει 9 χρόνια στην θέση), χωρίς κανένα αποτέλεσμα, τον τελευταίο χρόνο  αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια κάθε αρμόδιου ή αναρμόδιου πολιτικού παράγοντα, δημοσιοποιώντας παράλληλα τα προβλήματα μέσω του τοπικών ΜΜΕ.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν ένα απ΄ αυτά τα ΜΜΕ και μάλιστα -ίσως λόγω εντοπιότητας- ήταν και το πρώτο που ανέδειξε το πρόβλημα των πινακίδων με άρθρο του της 15ης Οκτωβρίου 2021, το οποίο και είχε σαν κυρίαρχη φωτογραφία αυτή της παλιάς πινακίδας με τίτλο-λεζάντα: “Δεν αξίζουν τέτοια χάλια στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό” (βλπ. www.fortsalefkada/arthra/120216/).

Δεν ξέρω αν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς διάβασε αυτό το άρθρο κι αν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφασή του να ενεργοποιηθεί σχετικά. Εκείνο που έμαθα είναι πως όταν μια αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πολιτιστικού  Συλλόγου “Μελάνυδρος” επισκέφθηκε (και) τον βουλευτή για να ζητήσει και την δική του υποστήριξη στην επίλυση των προβλημάτων του χωριού, τους άκουσε με πολλή προσοχή, τους διαβεβαίωσε για την δική του υποστήριξη σε κάθε νόμιμη και λογική προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκε να γίνει ο ίδιος χορηγός για δυο νέες αξιοπρεπείς πινακίδες, μολονότι μια τέτοια χορηγία είναι μακράν εκτός της υπηρεσιακής του εμβέλειας και συνεπώς θα επιβάρυνε προσωπικά τον ίδιο.

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Δεν γνωρίζω πόσοι εκ των επισκεπτών του πήραν τοις μετρητοίς την υπόσχεση ενός πολιτικού προσώπου Το γεγονός πάντως είναι πως μετά από 2-3 μήνες ο κ. Καββαδάς  ειδοποίησε τον Σύλλογο να πάνε στο γραφείο του για να παραλάβουν τις νέες πινακίδες.  Έτσι μάθαμε κι εμείς τις εξελίξεις και βρεθήκαμε -μαζί με τον αντιπρόεδρο του “Μελάνυδρος” κ. Ρόουαν Σμιθ-  στο βουλευτικό γραφείο για την παραλαβή τους!

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Στην συνέχεια, ο αντιπρόεδρος μετέφερε τις πινακίδες στην έδρα του Συλλόγου…

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Όπου περιχαρή τα (παρόντα) μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου έβγαλαν την σχετική αναμνηστική φωτογραφία…

***

Η τοποθέτηση των πινακίδων απαίτησε νέο γύρο προσπαθειών και συνεργασιών.  Τελικά όμως έγινε προχθές εφικτή, αφού υπήρξε η συνδρομή στα παρελκόμενα υλικά και μέρους της εργασίας από τον Δήμο Λευκάδας μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύγδα και αφού χρειάστηκε η προσωπική τεχνική εργασία μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου “Μελάνυδρος”.

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Έτσι τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα κατεύθυνσης (και μάλιστα με αριθμό Χλμ.) κοντά στην έξοδο της Παλιοκατούνας και σε σημείο πολύ καταλληλότερο απ΄ την προηγούμενη…

 

Πως μια γενναία χορηγία & ομαδική δουλειά έλυσαν το πρόβλημα!

Η δε νέα πινακίδα καλωσορίσματος τοποθετήθηκε στην θέση της παλιάς, στην είσοδο του χωριού, δίπλα στην Ευαγγελίστρια.

***

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους που απέδειξαν δυο πράγματα:

Πρώτον ότι η επιμονή σε (λογικούς) στόχους και η εθελοντική προσφορά για την πραγμάτωσή τους κατά κανόνα φέρνει αποτέλεσμα,

&

δεύτερον ότι υπάρχουν και πολιτικοί με ευαισθησίες, που τηρούν τις υποσχέσεις τους!…

ΝΙΚΟΣ Φ ΓΑΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *