Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την Ημέρα της Γυναίκας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Η ελευθερία, ο σεβασμός, η πλήρης συμμετοχή και οι ίσες ευκαιρίες οφείλονται σε όλες τις γυναίκες» – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day, IWD), που καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και εορτάζεται την 8η Μαρτίου κάθε έτους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τιμούμε σήμερα την διαχρονική προσφορά της γυναικάς, που πρωταγωνίστησε από την πρώτη γραμμή στους αγώνες για την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ειρήνη, την ισότητα φύλων, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί κάθε χρόνο μια ξεχωριστή γιορτή και συγχρόνως μας υπενθυμίζει την μεγάλη της προσφορά σε όλες της εκφάνσεις τις ζωής μας.

 

Η ελευθερία, ο σεβασμός, η πλήρης συμμετοχή και οι ίσες ευκαιρίες που οφείλονται σε όλες τις γυναίκες, αποτελούν κεκτημένα των αγώνων τους για κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.

 

Φέτος, η σκέψη μας βρίσκεται στις μαρτυρικές γυναίκες της Ουκρανίας που χαίρουν του αμέριστου σεβασμού μας και της βαθιάς αλληλεγγύη μας, που εν μέσω ενός σκληρού πολέμου, συγκρούσεων και βομβαρδισμών, στέκονται όρθιες με περίσσιο θάρρος και απαράμιλλη αξιοπρέπεια στο πλευρό των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους, και αντιστέκονται σθεναρά για την ελευθερία της πατρίδας τους.

 

Μια ιστορική διαδρομή γυναικείας υπερηφάνειας, που ενδυναμώνεται και εξελίσσεται στο πέρασμα του χρόνου σαν το παλιό καλό κρασί, με γεύση ζωής και αξιοπρέπειας.

 

Σας τιμούμε και σας αγαπάμε!

Χρόνια πολλά!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *