Ο Ορφέας για την απώλεια της Ευαγγελίας Κακαβούλη

Ο Ορφέας για την απώλεια της Ευαγγελίας Κακαβούλη

Ο Ορφέας για την απώλεια της Ευαγγελίας Κακαβούλη

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφεύς 1937» εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της για την απώλεια της Ευαγγελίας Κακαβούλη.

 

Έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβη ήταν σε όλη της τη ζωή, η Λίτσα Κακαβούλη. Κόρη του παπά Νίκου Κακαβούλη και της δασκάλας Δήμητρας Γεωργάκη, σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επέστρεψε στον τόπο της καταγωγής της για να βοηθήσει με τις γνώσεις τους ανθρώπους του νησιού, που τόσο αγαπούσε. Η Λίτσα ήταν καταξιωμένη επιστήμονας στον τομέα της. Αγαπούσε τη φύση και τα ζώα, μα πάνω απ’  όλα αγαπούσε τον άνθρωπο. Εργάστηκε ευσυνείδητα και υπομονετικά, προσφέροντας τις πολύτιμες συμβουλές της, χωρίς να υπολογίζει τον κόπο και τη σωματική κούραση.

Έχοντας ανατραφεί μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που διαπνεόταν από ανθρωπιστικές αξίες, διέπλασε ένα χαρακτήρα έντιμο, ηθικό, γεμάτο από αλτρουισμό και δοτικότητα. Άτομο κοινωνικό και πάντοτε με ειλικρινές χαμόγελο, διακρινόταν για την ευγένεια και την καλοσύνη της.

Η Λίτσα αγαπούσε τη μουσική και συνέβαλε ουσιαστικά με τη συμμετοχή της στις αμέτρητες εμφανίσεις της χορωδίας του «Ορφέα», τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς -μέχρι και σήμερα- υπήρξε ενεργό της μέλος. Άτομο εκ φύσεως ευγενικό, διακρίθηκε για το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Ήξερε να ακούει αλλά και να προτείνει.

Αγωνίστηκε γενναία, χωρίς να χάσει το θάρρος και την ελπίδα της. Θα τη θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και θα λείψει σε όλους το μειλίχιο ύφος της.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Λίτσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο γηροκομείο Λευκάδας. Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί εκπροσώπηση του ΔΣ.

 

Το ΔΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *