Εξορύξεις στη Λευκάδα STOP

Εξορύξεις στη Λευκάδα στοπ

Δελτίο Τύπου

Λευκάδα 20/2/2022

Η συλλογικότητα ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ STOP, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την παρουσία του πλοίου των ΕΛΠΕ που πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες στην περιοχή του Ιονίου, πολύ κοντά στην Λευκάδα.

Η δραστηριότητα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, σε μια στιγμή που η ανάγκη για μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας προβάλλει πιο επιτακτική, θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, για την υγεία, για την οικονομία και την ζωή των κατοίκων της περιοχής. Ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλης έκτασης, σε συσχετισμό με την σεισμικότητα της περιοχής, η ρύπανση των υδάτινων συστημάτων κλπ, είναι θέματα που καθιστούν τη δραστηριότητα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Όσο είναι η λογική του κέρδους που κινεί τα νήματα, όσο αυτοί που ελέγχουν τη παραγωγή και τη κατανομή των ενεργειακών αποθεμάτων δεν είναι άλλοι από τα Πολυεθνικές εταιρείες  και τις κυβερνήσεις που φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και όσο δεν είναι οι κοινωνικές ανάγκες που καθορίζουν τις μορφές ενέργειας, τόσο ο «μαύρος χρυσός» θα «μαυρίζει» τις ζωές και το περιβάλλον μας. Οι ενεργειακές πολιτικές που καθορίζονται από το κέρδος και όχι από την ανθρώπινη ανάγκη έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την ακριβή ενέργεια για τους ανθρώπους όσο και την επικείμενη κλιματική καταστροφή.

Καλούμε τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές  να ενημερώσουν τους πολίτες  και να πάρουν θέση .

Καλούμε τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση !!!!!

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 27 /2 στις 11.30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *