Τ. Ο. Λευκάδας ΚΚΕ: Περιοδείες & επισκέψεις σε χώρους δουλειάς

Τ. Ο. Λευκάδας ΚΚΕ: Περιοδείες & επισκέψεις σε χώρους δουλειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα πλαίσια τη πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ, το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες, από κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Βαγγέλη Βερροιώτη δημοτικό σύμβουλο του Δ. Λευκάδας και την Ευγενία Κολυβά περιφερειακή σύμβουλο Ιονίων Νήσων. Πιο συγκεκριμένα επισκέψεις έγιναν στον ΟΑΕΔ Λευκάδας, στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, στον ΕΦΚΑ Λευκάδας, στο Γυμνάσιο- Λύκειο Βασιλικής, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κοντάραινας, στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Στον ΟΑΕΔ Λευκάδας: από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τον πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς.

Στις Υπηρεσίες της ΠΕ Λευκάδας: Η υποστελέχωση είναι εμφανής όπου πολλά γραφεία είναι άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τμήματος Υγιεινής με 1 μόνιμο υπάλληλο. Η εξυπηρέτηση των πολιτών, διαχρονικά, σύμφωνα με διάφορες καταγγελίες όσων συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της ΠΕ Λευκάδας, είναι όλο και χειρότερη, αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Οι λύσεις – μπαλώματα με την πρόσληψη συμβασιούχων (8μηνα, ΟΑΕΔ κλπ) δε λύνουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών αφού μέχρι «να μάθει τη δουλειά» ένας συμβασιούχος έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί. Είναι πλέον εμφανής η προοπτική παράδοσης σε ιδιώτες διαφόρων κρίσιμων υπηρεσιών.

Στο πρώην ιατρείο του ΙΚΑ- ΕΦΚΑ: Στο πρώην ιατρείο του ΙΚΑ η κατάσταση είναι ενδεικτική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί. Ίσα για να γράφονται τα φάρμακα επαρκεί το προσωπικό και για πολύ βασικές διαγνωστικές υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να απευθύνονται οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με ραντεβού μετά από μέρες ή μήνες είτε να καταλήγει στον ιδιωτικό τομέα που αναπτύσσεται γρήγορα.

Στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κοντάραινας: Είναι εμφανής η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με την έλλειψη των εποχικών πυροσβεστών. Το νέο σύστημα μεταθέσεων με τις λύσεις- μπαλώματα από τη μια Πυροσβεστική Υπηρεσία στην άλλη «κρύβοντας κάτω από το χαλί» τα μεγάλα κενά εξουθενώνει το προσωπικό διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό. Οι απαραίτητες παρεμβάσεις για το κτίριο καθυστερούν ενώ τα προβλήματα παραμένουν.

Στο ΚΥ Βασιλικής: τα διαχρονικά προβλήματα παραμένουν. Το προσωπικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει, δεν επαρκεί για οτιδήποτε άλλο πέρα από τα βασικά. Το αποτέλεσμα που παραμένει είναι ότι το Κέντρο Υγείας Βασιλικής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες όλης της περιοχής ευθύνης του ειδικά το καλοκαίρι με την απότομη αύξηση κατοίκων και επισκεπτών. Το τελευταίο διάστημα, στις συνθήκες της πανδημίας, επί της ουσίας είναι μόνο για να ανιχνεύει τα, ομολογουμένως πολλά, κρούσματα στην περιοχή μη μπορώντας να παρέχει καμία επιπλέον υπηρεσία. Το κτιριακό, έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, με τις διαφορετικές μελέτες για την αποκατάσταση του. Ο καθένας διαφημίζει «τα λεφτά που εξασφάλισε» για μελέτες κλπ ενώ το κτίριο «καταρρέει».

Σε όλους τους χώρους δουλειάς έγινε ενημέρωση από το κλιμάκιο του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση της πανδημίας και τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα, όπως η ακρίβεια που θερίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Συζητήθηκε η ανάγκη για τη συμμετοχή στους αγώνες μέσα από τα σωματεία τους για να ανακοπεί αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα και να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής για μια ανάπτυξη προς όφελος των αναγκών του λαού.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

15-2-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *