Λαϊκή Συσπείρωση: Στρίβειν δια του αρραβώνος ο Αντιπεριφερειάρχης

 Λαϊκή Συσπείρωση: Στρίβειν δια του αρραβώνος ο Αντιπεριφερειάρχης

 “ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ”

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΤΕΝΑΣ

 

Για μια ακόμη φορά ο κ. Ανδρέας Κτενάς, αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα σε επερώτηση που υπέβαλλε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 29 Ιανουαρίου,  για  την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λευκάδας.

Η ερώτηση που έγινε αφορούσε το διαχρονικό πρόβλημα της μεγάλης επικινδυνότητας στον ανατολικό οδικό άξονα του νησιού με διέλευση πολλών χιλιάδων αυτοκινήτων, και τη διαρκή αγωνία των κατοίκων, ιδιαίτερα της Νικιάνας και του Περιγιαλίου.

  1. για τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας στον οικισμό της Νικιάνας από τη θέση “Λιμνί” μέχρι το ξενοδοχείο Αλέξανδρος
  2. την κατασκευή πεζοδρομίων από την περιοχή “Λιμνί” εώς τον “Επίσκοπο” στην περιοχή της Νικιάνας
  3. την κατασκευή πεζοδρομίων από την Θέση “Ανάσα του Ζορμπά” μέχρι την περιοχή “Σωτήρω” στην περιοχή της Νικιάνας.
  4. την κατασκευή πεζοδρομίων στον οικισμό Περιγιαλίου από τη θέση νεκροταφείο εώς τη διασταύρωση για την Ιερά Μονή της Κόκκινης Εκκλησιάς.

Ο κ. Κτενάς απάντησε γενικά για έργα που γίνονται ή θα γίνουν  σε όλο το νησί (ποιος ξέρει πότε!) και τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ που «πέφτουν» στην Π.Ε. Λευκάδας (στα χαρτιά όλα αυτά…). Επι της ουσίας απέφυγε να απαντήσει για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή της Νικιάνας και Περιγιαλίου. Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει επακριβώς ποια τμήματα περιλαμβάνονται στις επικείμενες μελέτες για μια επερώτηση που είχε κατατεθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, και για μια περιοχή που την γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Λευκάδας.

Θεωρούμε ότι τόσο η στάση του κ. Κτενά, όσο και συνολικά η στάση της Περιφερειακής Αρχής που κατ’ εξακολούθηση δεν απαντούν επι της ουσίας στις επερωτήσεις που θέτουμε για διάφορα ζητήματα, ευτελίζουν ουσιαστικά τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η στάση τους σε κάθε συμβούλιο μας δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λευκάδας αλλά και όλης της Περιφέρειάς μας. Η όλη τους λειτουργία και συμπεριφορά, αποδεικνύει συνεχώς ότι λειτουργούν ως κρατικός μηχανισμός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων αδιαφορώντας παντελώς για τις λαϊκές ανάγκες.

 

ΥΓ. Κατα τα άλλα, στις φωτογραφίες για το «θεαθήναι» είναι «και οι πρώτοι»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *