Εργατικό Κέντρο: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων COSCO

Εργατικό Κέντρο: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων Cosco
Όλοι στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών της Cosco!
Η κρατική καταστολή δε θα περάσει! Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων θα τη σπάσει!

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO είναι απόδειξη ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, όταν καλείται να υπερασπίσει τα συμφέροντα που υπηρετεί τότε είναι ικανό και γρήγορο… Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι και να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.

Το κράτος που χάνεται στα χιόνια στις βροχές και στις πυρκαγιές και δεν βρίσκει το δρόμο όταν κινδυνεύει κόσμος, βρήκε «σε χρόνο ρεκόρ» το δρόμο για το λιμάνι, στέλνοντας αξημέρωτα λιμενικό & ΜΑΤ να κάνουν τον πορτιέρη της εργοδοσίας εναντίον των απεργών της COSCO. «Βοηθητικό ρόλο» παίζουν σύμφωνα με καταγγελίες, και «άνθρωποι της νύχτας» που λειτουργούν επίσης ως «πορτιέρηδες» για λογαριασμό της εργοδοσίας. Κράτος και «παρακράτος» μαζί ενάντια στους απεργούς! Αλλά, παρά τη λύσσα τους δεν τους πέρασε!

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που βρίσκονται στο λιμάνι μαζί με τους απεργούς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
Σήμερα, το χρέος όλων των εργαζομένων της χώρας είναι ένα: όλοι στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών της Cosco που αγωνίζονται και διεκδικούν:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς
  • Εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)
  • Επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
7-2-22
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τα e-mail επικοινωνίας του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ είναι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *