Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

Την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της ευρύτερης περιοχής είναι αγώνας όλη της εργατικής τάξης της χώρας μας. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή!

Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Για αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι απεργίες και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων. Αντίθετα, τα εργοστάσια τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

2-2-2022

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *