Ενίσχυση Δ. Α. Λευκάδας

Ενίσχυση Δ. Α. Λευκάδας

  Λευκάδα 02/02/2022

                                                                          Αριθ. Πρωτ.:  284/2022

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ κ. ΚΑΒΒΑΔΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

            

ΚΟΙΝ:     ΠΟΑΣΥ
ΑΡΧΗΓO  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ (μέσω Ποασυ)

ΓΕΠΑΔΙΝ.
Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ

              ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

κατόπιν της συνάντησης μας γα το σοβαρό θέμα της ενίσχυσης  της ΔΑ Λευκάδας και μετά από  αλλεπάλληλες   συναντήσεις  με τους Διοικητές  των Υπηρεσιών και τον Δ/ντη της Δ.Α Λευκάδας  αναδείχθησαν  ουσιώδη ζητήματα  που αφορούν το κατώτερο προσωπικό  και τα αντίστοιχα  ΠΔ βάσει των οποίων λειτουργούν οι Υπηρεσίες . Μας αναφέρατε παρουσία του ΔΣ του σωματείου για μελλοντικό επερώτημα σας στη Βουλή των Ελλήνων  το οποίο  θα αφορά την ενίσχυση της ΔΑ Λευκάδας, ώστε να επιλύσουμε τα ζητήματά μας εν ΄οψει άλλης μιας  δύσκολης τουριστικής περιόδου.

Τα ζητήματα είναι  τα κάτωθι:

Γνωρίζουμε όλοι οτι η τουριστική κίνηση αυξάνεται με  τέτοιους  ρυθμούς  με αποτέλεσμα να   δεκαπλασιάζεται ο πληθυσμός του Ν Λευκάδας και οι ανάγκες της αστυνόμευσης να υπερδιογκώνονται.

  1. Ελλιπής δύναμη της ΔΑ Λευκάδας, λόγω των  μακροχρόνιων αποσπάσεων αστυνομικών σε άλλες Αστυν δ.νσεις  που φτάνουν τον αριθμό 20 (είκοσι)  και αν συνυπολογίσουμε τις άδειες ανατροφής τέκνων –αναρρωτικές άδειες ειδικότερα την θερινή περίοδο οι απόντες φτάνουν άνω τους 25 (είκοσι πέντε) .Να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η οργανική δύναμη της ΔΑ Λευκάδας είναι 164 (εκατόν εξήντα τέσσερις )  αστυνομικοί ,η υπάρχουσα είναι 151 (εκατόν πενήντα ένας) ,ενώ η παρούσα τα τελευταία χρόνια είναι μόλις 127 (εκατόν είκοσι επτά) συνάδελφοι. Απόρροια της απούσας δύναμης είναι η υποστελέχωση νευραλγικών θέσεων των Υπηρεσιών, η δυσλειτουργία αυτών και εν γένει η αστυνόμευση. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να καλούνται να ασκούν διπλά-τριπλά καθήκοντα αντίθετα με το  ΠΔ 141/91. Όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την επωμίζονται κάθε χρόνο όλο και λιγότερο συνάδελφοι σε δύναμη , το οποίο μας κάνει και αναρωτιόμαστε τι μέλλει γενέσθαι?
  2. Πάνω σε αυτό το πρόβλημα της λειψανδρίας τέθηκε το θέμα  της Άμεσης ενίσχυσης της  ΔΑ Λευκάδας στις προσεχείς ετήσιες τακτικές μεταθέσεις κατωτέρων δημιουργώντας περισσότερες θέσεις κατωτέρων για το προσεχές έτος.

Δυστυχώς όμως το Συμβούλιο Κατωτέρων ενίσχυσε τη ΔΑ Λευκάδας μόλις με 3 αστυνομικούς τους λιγότερους σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Ιονίων νήσων  (2 αστυφύλακες και 1 υπαστυνόμο) . Άρα κρίνεται αναγκαίο η ενίσχυση της ΔΑ Λευκάδας  να πραγματοποιηθεί  με  αποσπάσεις όπως  συμβαίνει σε όλη την επικράτεια κατά τους θερινούς μήνες η και ακόμα στις έκτακτες μεταθέσεις των κατώτερων.   Επίσης αναφέρθηκε ως άμεση λύση του χρόνιου προβλήματος μας  η  αύξηση των οργανικών  θέσεων, καθώς και η  ίδρυση Τμήματος Διαχείρισης Μεταναστών Λευκάδας ,λόγω της πύλης εισόδου-εξόδου του Ν . Λευκάδας προς χώρες της Ε.Ε. Στα ανωτέρω  θέματα συμφώνησε η Διοίκηση δείχνοντας κατανόηση αλλά  και δέσμευση  για τις  δικές τις ενέργειες.

Τα ανωτέρω προβλήματα  αλλά και τις αντίστοιχες αναφερόμενες  προτάσεις ,το ΔΣ του σωματείου μας τα έχει επισημάνει με αντίστοιχα έγγραφά του από το έτος 2018 εως και σήμερα.

 

κ. Βουλευτά ο Νομός Λευκάδας στηρίζεται και ζει σε μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ευελπιστούμε στην στήριξή σας.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ενίσχυση Δ. Α. Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *