Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για το έργο του Θωμά Σίδερη

                                 Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας για το έργο του Θωμά Σίδερη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με χαρά μαθαίνουμε και μοιραζόμαστε τις επιτυχίες του φίλου συμπολίτη μας Θωμά Σίδερη.

Τον περασμένο Δεκέμβρη η ταινία  ντοκιμαντέρ «EXODUS» κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Slemani International Film Festival, από τα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Θωμά Σίδερη,  επιλέχθηκε ως ένα από τα τρία καλύτερα ντοκιμαντέρ διεθνούς παραγωγής και συμμετέχει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

Το “EXODUS” κέρδισε τη διάκριση του καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ενώ η ταινία συμμετείχε ήδη ως επίσημη συμμετοχή της ΕΡΤ στον ετήσιο διαγωνισμό της ASIAN BROADCASTING UNION.

Μαρτυρία του ξεριζωμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχει μεταφραστεί ήδη σε πολλές γλώσσες, ενώ από τη νέα χρονιά θα κυκλοφορήσει εμπλουτισμένη, ως μεγάλου μήκους ταινία, υπό τον τίτλο «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ». Είναι διαθέσιμη στο ertnews.gr

Το ίδιο και «Η σκόνη της Καμπούλ», το ντοκιμαντέρ, που συμμετείχε στο 62ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσ/νίκης με τίτλο «Χαρταετοί πάνω απ’ την Καμπούλ».

 

Ο Θωμάς Σίδερης μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά, με καταγωγή από το Αθάνι. Αξίζει να γνωρίσουμε το έργο του πολυτάλαντου δημοσιογράφου, συγγραφέα, ντοκιμαντερίστα για ιστορικά και κοινωνικά θέματα, ραδιοφωνικού παραγωγού.

Το 2021 κέρδισε δέκα κινηματογραφικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ σε ΗΠΑ, Καναδά, Σερβία, Ιράκ και Ελλάδα, τα περισσότερα για την ταινία LET ME BREATHE. Επιπλέον, ήταν στην τελική λίστα των υποψηφίων του Prix Europa Awards για το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι μέλος του International Press Institute, με έδρα τη Βιέννη.

 

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου το  LET ME BREATHE κάνει πρεμιέρα στη Μ. Βρετανία.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία, θα είναι διαθέσιμη για θέαση online, για μια μέρα, στις 2/2/2022 και για τις επόμενες 24 ώρες, από τις 7 το βράδυ (ώρα Μ. Βρετανίας), μέσα απ’ την πλατφόρμα PAUS, στα αγγλικά χωρίς ελλ. υπότιτλους. Περισσότερες πληροφορίες στο αγγλόφωνο site eventbrite.

Συνεχίζονται όλο το Φεβρουάριο οι προβολές του «Σαν τους Γλάρους πάνω απ’ τον Κεράτιο» στο COSMOTE HISTORY.

Το Σάββατο 29/1 το Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ στην «Αφύλαχτη διάβαση» 1-2μμ, θα μεταδώσει στο 2ο μέρος του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» το αφιέρωμα στη διεθνή μέρα μνήμης θυμάτων του ολοκαυτώματος.

 

*Η Βιβλιοθήκη μας τον Απρίλιο 2016 παρουσίασε το  μυθιστόρημα του Θωμά Σίδερη “Κανέλλα από τη Σμύρνη”, στο πλαίσιο της έρευνας για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν στο νησί το 1922.

 

Μικρό δείγμα βιβλίων του

 

ΤαινίεςΘεατρικά
-Τα τραίνα της σιωπής/ Οι πόλεις των Εβραίων, 2019-Σιωπηλή φυλακή, 2021-Η αντοχή των υλικών 2015
-Το αποτύπωμα της μνήμης, 2018-Let me breathe, 2021-Το τελευταίο σπίρτο, 2014
-Το μεσοφόρι που χόρευε, 2017
 -Οι δικοί μας ξένοι, 2013.-Γράμμα από τον πόντο, 2019
-Θηλιά, 2018

 

Με τη συμφωνία πως όταν είναι εφικτό θα παρουσιάσουμε στη Βιβλιοθήκη και ταινίες του

Συγχαίρουμε θερμά το δημιουργό και του ευχόμαστε ακόμη περισσότερες επιτυχίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *