Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις σχολικές καθαρίστριες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ένα κείμενο διυπουργικής επιτροπής που υπογράφεται από το υπουργείο Οικονομικών προτείνονται σενάρια για την αναμόρφωση- κόψιμο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα που συμπεριλαμβάνουν και τις χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για μία ακόμα φορά με τον πιο τραγικό τρόπο πως ανταμείβει τους «ήρωες» αυτής της πανδημίας.

Μετά τα χειροκροτήματα έρχονται τα «τσεκούρια». Αρκετές συναδέλφισσές σχολικές καθαρίστριες, μας στα δύο χρόνια πανδημίας έμειναν χωρίς δουλειά, άλλες με λιγοτερες ώρες και αλλες με χαμήλο μισθο. Παρόλο που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο μεσα στα σχολεία για να προστατεύουν την υγεία των παιδιών μας ΧΩΡΙΣ να τους παρέχουν τα ατομικά μέσα προστασίας (ΜΑΠ) και ΧΩΡΙΣ τη χορήγηση των δωρεάν self τεστ, τελικά η κυβέρνηση αντι να τους μονιμοποίησει εξασφαλίζοντας και αυξάνοντας το επιδομα ανθυγιεινής εργασίας τους ετοιμάζει νέο τσεκούρι σ΄αυτό το επίδομα.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων σχολικών καθαριστριών, με τον τόσο κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του σχολείου, εργάζεται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας και συνεχόμενων παρατάσεων των συμβάσεων τους.

 

Να μας βρουν μπροστά τους! Να μην περάσουν οι προτάσεις του υπουργείου!

Να μην επιτρέψουμε το νέο πλήγμα στους μισθούς, την εργασία χωρίς μέτρα προστασίας!

 

Καλούμε τις συναδέλφισσες στη σχολική καθαριότητα σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα! Να είναι σε επαφή με το Σωματείο μας για τη λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

25-1-21

 

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *