Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει την δίωξη του Προέδρου

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει την δίωξη του Προέδρου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΑΜΑΡΑ 6, ΤΚ 49100, ΤΗΛ: 2661181200, e-mail: ergatkentrokerkiras@yahoo.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει την δίωξη, για δεύτερη φορά, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, από την εργοδοσία της «Μπακαλιάρος Κατασκευαστική Α.Ε».

Με πολύ προκλητικό τρόπο, αξιοποιώντας νομικά τερτίπια, η συγκεκριμένη εταιρία προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μηνύει τον συνάδελφο, ο οποίος στις 6 Μαΐου 2021, ημέρα του πανελλαδικού απεργιακού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε παρέμβαση συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Οικοδόμων στον συγκεκριμένο χώρο, έπεσε θύμα τραμπούκικης επίθεσης, η οποία μάλιστα επέφερε και τον τραυματισμό του.

Είναι ξεκάθαρο ότι για την εργοδοσία η οργάνωση των εργατών, η αλληλεγγύη τους, η ίδια η απεργία αποτελούν «κόκκινο πανί». Νομίζουν πως, επειδή διαδοχικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα τούς φόρτωσαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, οι απειλές, η τρομοκρατία και οι επιθέσεις από την πλευρά τους, θα ξεζουμίζουν τον εργατόκοσμο, ώστε ανενόχλητοι να μεγεθύνουν τα κέρδη τους.

Η παρέμβαση του οργανωμένου ταξικού κινήματος στο νησί της Λευκάδας τούς κάνει εξίσου ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσει να τους βάζει εμπόδια στα σχέδια τους για ατελείωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας. Το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα θα πέσει στο κενό.

Όσο η πάλη μας και ο αγώνας μας θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, θα μας δίνουν την δύναμη να αποκρούουμε κάθε επίθεση και αυτή να γίνεται άλλο ένα δικό μας όπλο για να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την βελτίωση των δικαιωμάτων μας , της αμοιβής μας, συνολικά της ζωής μας!

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει την δίωξη του Προέδρου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *