Συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Εργ. Κέντρου από Σωματείο

Συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Εργ. Κέντρου από Σωματείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: som.xen.ep.lefk@gmail.com
6940883833            ergatlef@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπαραστεκόμαστε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί μήνυση από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Νυδριού.

Καταγγέλλουμε το θράσος του εργοδότη που την ίδια στιγμή που καταπατούσε εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του, πηγαίνοντας μέσα σε όλα κόντρα και στο δικαίωμά τους να απεργήσουν, τόλμησε να κινηθεί με ερπυστριοφόρο όχημα ενάντια στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας με τη δικαιολογία «πως είναι δικό του», την ημέρα της πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μαΐου, τραυματίζοντάς τον, τελικά, στο πόδι και στο χέρι.

Ο εν λόγω εργολάβος, αντί να απολογηθεί για τις πράξεις του έφτασε σε σημείο να καταθέσει μήνυση εις βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου τρεις μήνες μετά το περιστατικό, θέλοντας να βγει κι από πάνω.

Αν με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 6ης Μαΐου, αλλά και με τις μετέπειτα κινητοποιήσεις μας δώσαμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση πως οι εργαζόμενοι του κλάδου στο νησί είναι απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και τον νόμο Χατζηδάκη, με τη στήριξή μας σήμερα στον Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας δηλώνουμε καθαρά:

Δεν θα περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία που στο βωμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας δεν νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή. Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές και το ταξικό κίνημα.

 

Το Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *