Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Καρυάς …κατηφορίζει προς την πόλη!

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Καρυάς …κατηφορίζει προς την πόλη!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Κατά τη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας της 29ης/12/2021 εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία) το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο  προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2022.

Κοινή διαπίστωση, των περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που τοποθετήθηκαν σχετικά, ήταν ότι, για την ορεινή Λευκάδα και ειδικότερα για τα χωριά του πρώην Δήμου της Καρυάς, δεν προβλέπεται η υλοποίηση κάποιου έργου από τη ΣΑΤΑ(*) έτους 2022. (*ΣΑΤΑ είναι το ποσό των 729.000 ευρώ με το οποίο χρηματοδοτείται ο Δήμος κάθε χρόνο -με πληθυσμιακά κριτήρια- από το Υπουργείο Εσωτερικών).

Δυστυχώς τα δυσάρεστα «μαντάτα», ειδικά για την Καρυά δεν ήταν μόνο αυτά !

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε ερώτησή μου για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με την αναβάθμιση του Ραδιοφωνικού Σταθμού (Ρ/Σ) της Καρυάς, η απάντηση του δημάρχου κ. Χαρ. Καλού ήταν μεταξύ άλλων ότι, σήμερα (29/12) υπογράφηκε σύμβαση για την προμήθεια υλικού για το νέο στούντιο, έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τη δημιουργία του νέου πολυδύναμου ραδιοφωνικού στούντιο, καθώς και ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη δημοσιογράφου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, εν μέσω της ανταλλαγής γιορτινών ευχών, διακρίνοντας ότι ο κ. δήμαρχος ήταν πιο «χαλαρός» τον ρώτησα αν το νέο στούντιο πρόκειται να δημιουργηθεί στο (έτσι κι αλλιώς ευρύχωρο πλέον) κτήριο του Δημαρχείου της Καρυάς όπου στεγάζεται από την έναρξη της λειτουργίας του ο Ρ/Σ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα-στούντιο. Η απάντησή του ότι το νέο στούντιο θα δημιουργηθεί στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Λευκάδας, ήταν μια πληροφορία, την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ούτε ποτέ  συζητήθηκε σε συνεδρίασή του, ούτε ποτέ υπήρξε σχετική  ενημέρωση από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Προσωπικά λοιπόν, δεν γνωρίζουμε πότε αποφασίστηκε και από ποιους, ούτε  αν είναι σε γνώση του τοπικού συμβουλίου του χωριού, ότι η τελική θέση δημιουργίας του νέου πολυδύναμου στούντιο είναι στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου στην πόλη (όπως ακριβώς ήταν η απάντηση του κ. δημάρχου).

Επειδή όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως εξ αιτίας αυτού του δημοσιεύματός μας κάποιοι θα σπεύσουν να μας χαρακτηρίσουν  τοπικιστές, ας μας επιτρέψουν να έχουμε την άποψη, ότι ο όποιος τοπικιστικός ή  συγκεντρωτικός χαρακτηρισμός ανήκει σε εκείνους που έλαβαν την απαράδεκτη αυτή απόφαση για τη μεταφορά (ουσιαστικά) και του ιστορικού Ραδιοσταθμού μας στην πόλη !

Είναι μια επιλογή που προσωπικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποια  οφέλη θα μπορούσε να κομίσει στην πόλη της Λευκάδας!  Αντίθετα είναι εξόφθαλμη η συναισθηματική (και όχι μόνο) ζημία που θα προκαλέσει στην κωμόπολη και στους απανταχού Καρσάνους, η συστηματική συνεχιζόμενη «απογύμνωση» της  Καρυάς, που δυστυχώς φαίνεται να μην έχει τέλος…

Αν πάλι κάποιοι σκεφθούν πως τελικά στο ορεινό κεφαλοχώρι απέμεινε μόνο η πλατεία με τα πλατάνια, θα τους έλεγα πως ακόμη και γι΄ αυτό, καλό θα είναι να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Γιατί  αφού εξαιτίας της χρόνιας και σοβαρής καθίζησης που έχει υποστεί η πλατεία  (σε τμήμα της προς το πλυσταριό και πέραν αυτού προς την πόλη της Λευκάδας) ουδεμία ανταπόκριση της δημοτικής αρχής υπήρξε στις πάμπολλες (ακόμα και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης/12/2021) εκκλήσεις μας να δρομολογηθεί η απαραίτητη παρέμβαση-έργο, καθόλου μην εκπλαγείτε εάν δείτε σύντομα και την πλατεία με τα πλατάνια της να… κατηφορίζει προς την πόλη !

 

                                           Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

                                                πρώην Δήμαρχος Καρυάς

                                                 Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

                                                με την παράταξη «δίαυλος»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *