Σωματείο εργαζομένων σε εστιατόρια & ξενοδοχεία για το δώρο

Σωματείο εργαζομένων σε εστιατόρια & ξενοδοχεία για το δώρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: som.xen.ep.lefk@gmail.com                                                                                            6940883833            ergatlef@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΔΣ του Σωματείου μας καλεί τους εργαζομένους του κλάδου να είναι σε επαγρύπνηση σχετικά με τις προθέσεις της εργοδοσίας για το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι το δικαιούνται στο ακέραιο και πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει και τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών. Ιδιαίτερα στο νησί μας παρατηρείται έντονα το φαινόμενο η εργοδοσία να μην καταβάλλει τα δώρα στους εργαζομένους ή εκβιαστικά να τα ζητά πίσω.

Οποιοσδήποτε έχει προσληφθεί μετά την 1η Μαΐου δικαιούται δώρο Χριστουγέννων, ανάλογα με τις ημέρες που δούλεψε, ανεξάρτητα αν εξακολουθεί να δουλεύει ή όχι. Τα δώρα των Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθούν φέτος μέχρι τις 21.12.2021 και είναι δεδουλευμένα. Δεν είναι «μπόνους», δεν είναι «χαριστικά», δεν είναι «ανταμοιβή από τον εργοδότη». Το ύψος είναι καθορισμένο ανάλογα με τις μέρες που δούλευε ο εργαζόμενος από την 1η Μαΐου και μετά. Οι δικαιολογίες του τύπου «ο λογιστής έκανε λάθος κι έβαλε παραπάνω χρήματα», ή «έγινε λάθος στην τράπεζα» είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που σκαρφίζονται οι εργοδότες για να πάρουν πίσω το δώρο από τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο μας θα μπει μπροστά σε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία. Κανένας εργαζόμενος να μην δεχθεί να δώσει πίσω λεφτά που έχει δουλέψει και σε οποιαδήποτε περίπτωση να έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

 

Το ΔΣ

19-12-21

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *