Το σχόλιο της ημέρας: Απορία…

Το σχόλιο της ημέρας: Απορία…

Όχι πως είχαμε καμιά αμφιβολία δηλαδή, αλλά βγήκε τελικά η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -κατόπιν προσφυγής της ενδιαφερομένης επιχείρησης LIDL- και ήταν ακυρωτική για την (ομόφωνη) απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, που δεν ενέκρινε την επέκταση του εν λόγω καταστήματος.  Δείτε το σχετικό σκεπτικό της ακύρωσης:

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας με την λήψη της αριθμ. 132/2021 απόφασής του, απέρριψε την αίτηση της προσφεύγουσας εταιρείας παραβιάζοντας της διατάξεις του άρθρου 3 της αριθμ. Κ1-164/11 Κ.Τ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης- Οικονομικών-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ( ΥΕΚ 275/Β/22-02-2011)

α)δεν είναι νόμιμοι καθόσον οι διατάξεις της παρ. 5 εδαφ. α & β του άρθρου 10 Ν. 3377/2005 οι οποίες προέβλεπαν ότι για την έκδοση της συγκεκριμένης κατηγορίας άδειας λαμβάνονται υπόψη « οι επιπτώσεις στον ανταγωνισμό μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων, στην οικονομία της περιοχής , στην απασχόληση και στην επίδραση επί της λειτουργίας των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων κ.λ.π.» έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΤΑ και

β)δεν είναι ειδικά αιτιολογημένοι δοθέντος ότι δεν στηρίζονται ούτε σε ειδική μελέτη με θέμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος καθώς και της κυκλοφορίας εντός του οικισμού Καλλιγονίου στην οποία υφίσταται και ήδη λειτουργεί το κατάστημα της εταιρείας.

Κατά συνέπεια η αρ.132/2021 απόφαση είναι αναιτιολόγητη παραβιάζοντας την αρχή της νομιμότητας, και ως εκ τούτου άκυρη.

***

Τελικά η δική μου απορία είναι: Γιατί (υποτίθεται πως) δίνεται στο Δημοτικό συμβούλιο τέτοια δικαιοδοσία, αφού όλοι ήταν σίγουροι εξ αρχής για την ακυρωτική απόφαση που θα επακολουθούσε; 

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *