Οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Λευκάδας για την ζεύξη

Οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Λευκάδας για την ζεύξη

Λευκάδα 03/12/2021

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 της Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας – ΔΗΜ.Τ.Ο Λευκάδας & ΔΗΜ.Τ.Ο Νυδριού

της Νέας Δημοκρατίας

Αυτές τις ημέρες επιβεβαιώθηκαν  δημόσια από τον Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά οι θετικές εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του έργου της ζεύξης  της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, στον Προκαταρτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, πρόκρινε  τη λύση της υποθαλάσσιας ζεύξης  ως τη βέλτιστη εναλλακτική, με θετικές γνωμοδοτήσεις από το Υπουργεία Υποδομών,  Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας  και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.  Η επιλογή τεχνικών συμβούλων και οι προμελέτες είναι το επόμενο βήμα.

Άλλωστε η υλοποίηση του έργου αποτελεί και δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελευταία  επίσκεψη του στην Λευκάδα. Σήμερα υπάρχει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει το έργο . Σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούμε να προβάλλουμε εμπόδια.

Η προοπτική υλοποίησης του έργου με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ και με την εξασφάλιση ότι δεν θα επιβληθούν διόδια είναι η καλύτερη επιλογή για τη Λευκάδα.

Το έργο της σύνδεσης που είναι περισσότερο από ποτέ ώριμο για την υλοποίηση του πρέπει να προχωρήσει . Ένα έργο εγκλωβισμένο σε διαρκείς και ατέρμονες συζητήσεις τα τελευταία 30 χρόνια δεν παίρνει άλλη αναβολή .

Πρέπει να  ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχυνθεί αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση στο νησί μας και θα αναβαθμίσει την εικόνα και τις υποδομές του.

Αφουγκραζόμενοι την θέληση του Λευκαδίτικου Λαού και μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών μας τασσόμαστε υπέρ της λύσης της υποθαλάσσιας ζεύξης  και σαν ενεργοί πολίτες θα είμαστε συνεχώς αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.

 

Από την  Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας , την  ΔΗΜ.Τ.Ο Λευκάδας και την ΔΗΜ.Τ.Ο Νυδριού της Νέας Δημοκρατίας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *