Δελτίο Τύπου της Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

Δελτίο Τύπου της Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μεγάλος εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με την αμέριστη στήριξη του καλοταϊσμένου έντυπου, ηλεκτρονικού τύπου και τηλεόρασης, έχει εξαπολύσει συνειδητή εκστρατεία πλάνης σε βάρος των συνταξιούχων, που υπέφεραν από τα μνημόνια και προσδοκούσαν ότι η επόμενη μέρα θα ήταν καλύτερη. Κι’ όμως!

Κατάργηση της 13ης σύνταξης!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είχε μειώσει αρκετές φορές τις συντάξεις μέχρι και το 2014 ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012. Όμως με τη βοήθεια τύπου και τηλεόρασης, προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι αυτές οι περικοπές ήταν ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ως κυβέρνηση συγκράτησε τις περικοπές στις συντάξεις και θέσπισε τη 13η σύνταξη, που τότε την αποκαλούσαν «ψίχουλα»!

Ο Κ. Μητσοτάκης ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη τελικά την κατήργησε, για να χρησιμοποιήσει το 1 δισ. ευρώ στην κάλυψη μέρους της τρύπας από την απόφασή του να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση. Και ήταν Φλεβάρης του 2020 όταν ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα Θ. Καββαδάς, ψηφίζοντας στη Βουλή την  κατάργηση της 13ης σύνταξης, δήλωνε με περισσό θράσος: «…με ρεαλισμό και κοινωνική στόχευση η ΝΔ κατοχυρώνει εργαζόμενους και συνταξιούχους σήμερα και στο μέλλον…»!

Τετραπλασιασμός των εκκρεμών συντάξεων!

Οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε 28 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν και παρέλαβε 360.000 παρέδωσε τον Ιούλιο 2019 στη ΝΔ 120.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Φιάσκο με τα αναδρομικά!

Τελικά σε μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίχτηκε και η υπόθεση των αναδρομικών καθώς μόλις στο 8% των παλιών συνταξιούχων καταβλήθηκαν ποσά.

Άφησαν τελείως εκτός τους χαμηλοσυνταξιούχους αφού παρά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μία ιδιότυπη εφαρμογή της απόφασης, εξαναγκάζοντας τους δικαιούχους να δηλώσουν ότι δεν θα διεκδικήσουν αυτά που αφορούν στα δώρα και την επικουρική σύνταξη.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και ακραία μορφή δεξιού κυβερνητικού εκβιασμού!

6/11/2021

Το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *