Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εργοδοτικό έγκλημα στην Cosco που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο εργαζόμενο, τον Δημήτρη Δαγκλή, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των εργοδοτών  και τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του μετά τη δουλειά. Το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με την εργοδοσία να βγάζει κέρδη θυσιάζοντας τους εργαζόμενους παίρνοντας κι άλλο «αέρα» με τους πρόσφατους αντεργατικούς νόμους για να τους εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερο όσο και η ανεπάρκεια μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , η εντατικοποίηση της εργασίας, η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας οδηγεί στο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας.

Η Διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Λευκάδας στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων και που κόντρα στις δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας συνεχίζουν διεκδικώντας μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής τους. Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί και θα φέρει αποτελέσματα.

Επίσης η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

Η απάντηση των εργαζομένων δεν είναι η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια και η υποταγή. Η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα. Δίνουμε απάντηση στην αντεργατική «ζούγκλα» με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 10 Νοέμβρη.

31-10-21

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *