Το σχόλιο της ημέρας: Μιράκολο, μιράκολο!!

Το σχόλιο της ημέρας: Μιράκολο, μιράκολο!!

Μια απίστευτη σημερινή εξέλιξη ήρθε να προβληματίσει -και κατ΄ άλλους να εκθέσει- πρόσωπα και πράγματα του Δημοτικού Συμβουλίου και μαζί όσους δημότες, σαν την αφεντιά μου, συνηθίζουν να παρακολουθούν ραδιοφωνικά τις συνεδριάσεις του: Μολονότι λοιπόν στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν 9 θέματα προς συζήτηση, (τα οποία τελικά έγιναν 8 αφού το ένα εξ αυτών μεταφέρθηκε για τυπικούς λόγους να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση), η σημερινή  διήρκεσε μόλις 2 ώρες και 25 λεπτά ακριβώς!

Εξ ου και ο τίτλος του σχολίου (μιράκολο, μιράκολο! δηλαδή θαύμα, θαύμα!).

Το καλύτερο όμως είναι πως αρκετοί απ΄ τους συμβούλους -και όχι μόνο- αμέσως μετά την ολοκλήρωση και την λήξη του, βάλθηκαν να αναλύσουν για να εξηγήσουν το θαύμα. Ευτυχώς όμως ο πρόεδρος τους έκοψε την όρεξη και τον βήχα κλείνοντας το σύστημα της τηλεδιάσκεψης!

Κάποιοι εκ των ραδιοφωνικών ακροατών έστρεψαν την προσοχή τους στον βαθμό βατότητας και του ενδιαφέροντος των θεμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι, οι πιο καχύποπτοι, άνοιξαν το απουσιολόγιο -ή το παρουσιολόγιο της συνεδρίασης, αν το προτιμάτε- και προσπάθησαν να τα συνδέσουν με το φαινόμενο!

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τέτοιες αστυνομικού τύπου καχύποπτες έρευνες και θεωρώ περιστασιακή κι εντελώς συμπτωματική την βραχύβια σημερινή συνεδρίαση. Εκείνο πάντως που εγώ χωρίς αμφιβολία εισέπραξα -και μετά βεβαιότητας κατάλαβα- ήταν η γενικευμένη ευφορία των συμμετεχόντων συμβούλων γι αυτή την εξέλιξη…

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ο θυμόσοφος και ξερόλας φίλος μου σχολίασε με σημασία στην ομήγυρη: “Ας είναι καλά ο ιός! Τελικά είχαν δίκιο οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι που έλεγαν ουδέν κακόν αμιγές καλού!”

Τι ήθελε να πει ο ποιητής άραγε?

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *