Το σχόλιο της ημέρας: Σημεία των καιρών…

Το σχόλιο της ημέρας: Σημεία των καιρών…

Το σχόλιο της ημέρας: Σημεία των καιρών…

Βλέποντας τα όσα περίεργα και ενίοτε φαιδρά που συμβαίνουν τελευταία στην προεκλογική επικαιρότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, μου ήρθαν στο μυαλό κάποιες άλλες ντόπιες κομματικές εκδηλώσεις και δράσεις σε καιρούς χαλεπούς γι αυτό το κόμμα, με διαμετρικά αντίθετο το ενδιαφέρον και την συμμετοχή!

Αναφέρομαι κάποια χρόνια πριν, στο φθινόπωρο του 2014, πού λίγο πριν τις εθνικές εκλογές -τις οποίες τελικά έχασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015- και με την ήττα περίπου σίγουρη εν όψει, πολύ δύσκολα εύρισκε κανείς ενεργό Νεοδημοκράτη! Ήταν  όλοι τους περίπου εξαφανισμένοι! Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει μόλις και μετά βίας  αξιοπρεπώς η μικρή αίθουσα του ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ από κομματικό ακροατήριο, μολονότι το κεντρικό πρόσωπο και ομιλητής της  εκδήλωσης της 8ης Νοέμβρη του 2014 ήταν ο εκ των κορυφαίων του κόμματος, ισόβιος βουλευτής και τότε πρόεδρος της Βουλής πολύς Βαγγέλας (Μεϊμαράκης),  ο οποίος λίγους μήνες αργότερα μάλιστα ανέλαβε χρέη προσωρινού αρχηγού και διεκδίκησε -σαν φαβορί- τον προεδρικό θώκο! Η φωτογραφία του άρθρου (από το αρχείο του ΦΟΡΤΣΑ) βεβαιώνει του λόγου το αληθές, πως κατά την εκδήλωση εκείνη με το πρωτοκλασάτο κεντρικό στέλεχος υπήρξαν μέχρι και καθίσματα άδεια, απ΄τα μόλις 140 που ήταν η χωρητικότητα της συγκεκριμένης αίθουσας! Και αυτά συνέβαιναν, εκτιμώ, επειδή ήταν ξεκάθαρο πως η προοπτική (ανανέωσης) της εξουσίας για το κόμμα αποτελούσε απλησίαστο όνειρο εκείνη τη στιγμή…

Ποιος να το περίμενε λοιπόν, πως εφτά χρόνια αργότερα, το 2021,  με αφορμή τις τοπικές εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, θα υπήρχε η απίστευτη προεκλογική κινητοποίηση που άναυδοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες.! Ούτε πλανητάρχης να εκλέγονταν κι όχι απλώς ο τοπικός πρόεδρος ΝΟΔΕ!

Και τι δεν είδαμε τις τελευταίες μέρες, πέρα απ΄ την συνηθισμένη σε εκλογές προεκλογική ψηφοθηρία:

-Αθρόες μαζικές και ανεξέλεγκτες εγγραφές νέων μελών, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς καμιά κομματική προέλευση και παρουσία, αλλά και χωρίς γεωγραφικούς φραγμούς, δεδομένου πως μιλάμε για τοπικές εκλογές και όργανα.

-Ανεπίτρεπτες φανερές δηλώσεις και κρυφές παρεμβάσεις θεσμικών παραγόντων υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου,κάτι που περικλείει τον σπόρο του μελλοντικού διχασμού και εγγυάται διχόνοια διαρκείας.

-Την εμφάνιση νεόκοπων και νεοφώτιστων υποψηφίων στην προεκλογική αρένα, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει αισίως τις έξι πρώτες δεκαετίες της ζωής τους και διέρχονται την έβδομη!

-Και το σπουδαιότερο, “μεταγραφές” και είσοδος στην προεκλογική αρένα επωνύμων τοπικών στελεχών, παγκοίνως γνωστών για την …αριστερωσύνη τους, μεταγραφές μπροστά στις οποίες ωχριούν οι αντίστοιχες ποδοσφαιρικές, ακόμα κι όταν γίνονται μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων!

Συμπέρασμα: Τελικά το κυρίαρχο στοιχείο που καθορίζει τόσο την κομματική ψυχολογία όσο και την συμπεριφορά των ανθρώπων φαίνεται να είναι η προοπτική εξουσίας του κόμματος που επιλέγουν να υπηρετήσουν κατά την δεδομένη στιγμή. Γι αυτό και συχνά (οι άνθρωποι) γίνονται ευάλωτοι στους σχεδιασμούς των πονηρών.

Σημεία των καιρών, όπως λέει κι ο τίτλος…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *