Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ Π Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας έχει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός «φονικού» χειμώνα, με τις ανατιμήσεις στα αγαθά να καλπάζουν χωρίς χαλινάρια. Και την ώρα που η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του περιφερόμενου Κ. Μητσοτάκη έχει παραδώσει την κοινωνία στην ακρίβεια και είναι παρατηρητής στην έκρηξη τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης εμπαίζει τους πολίτες μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό!

Είναι αυτοί που πριν ένα μήνα διαβεβαίωναν στη Θεσσαλονίκη πως με 150 εκατ. θα αντιμετώπιζαν την ενεργειακή κρίση, που θα ήταν παροδική!

Είναι οι ίδιοι που την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησαν την ΔΕΗ, αγνοώντας προκλητικά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας!

Είναι εκείνοι που ενώ αδιαφόρησαν και εξακολουθούν να αδιαφορούν για το γενικευμένο κύμα ακρίβειας που σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δηλώνουν ότι τους απασχολεί ιδιαίτερα το φαινόμενο, δηλώνοντας μάλιστα χωρίς ντροπή, ότι τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούνται στην κατεύθυνση όσων αυτοί ήδη έχουν κάνει!!!

Ψεύδονται βέβαια αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Μιλά για προσωρινή μείωση φορολογικών συντελεστών, κάτι που οι βουλευτές της ΝΔ (με τη συμμετοχή και του βουλευτή Λευκάδας Θ. Καββαδά) απέρριψαν πανηγυρικά, καταψηφίζοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Προτείνει την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό.
  • Προτείνει την ενίσχυση των ευάλωτων επιχειρήσεων ενώ η κυβέρνηση των φίλων και των χορηγών δεν έχει λάβει κανένα μέτρο που να τις προστατεύει από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας. Βέβαια, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις! Είμαστε βέβαιοι ότι οι δηλώσεις του θα καθησυχάσουν τους πολίτες όταν διαβάσουν τον λογαριασμό του ρεύματος!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιούσε από τον Ιούνιο για να ληφθούν μέτρα. Οι πολίτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι επιχειρήσεις με την αδυναμία πληρωμών, όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απορρίπτει τις προτάσεις μας για:

  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε στη Βουλή,
  • Αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κι όμως πήραν μέτρα, πάλι για πολύ λίγους! Κατέθεσαν νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές με το οποίο ενισχύεται η ακρίβεια και υπονομεύεται η ποιότητα των τροφίμων που οι πολίτες προμηθεύονται απ’ αυτές!

Ουσιαστικά με το ν/σ του Αδ. Γεωργιάδη παραγωγοί και αγρότες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα πάγκου στις λαϊκές. Οι καταναλωτές δεν θα ψωνίζουν πλέον στη λαϊκή της γειτονιάς από τους παραγωγούς, αλλά από εμπόρους και αλυσίδες, που θα προμηθεύονται από τους μεσάζοντες. Άρα, προϊόντα σίγουρα ακριβότερα χωρίς την απευθείας σχέση παραγωγού-καταναλωτή που αποτελούσε και εγγύηση ποιότητας, με ταυτόχρονη παράδοση μικρών αγροτών, μικρών παραγωγών και μικρομεσαίων επαγγελματιών στα μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους μικρούς παραγωγούς ούτε για τις λαϊκές οικογένειες και τους καταναλωτές.

Το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας έχει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη και τη σφραγίδα μιας πολύ σκληρής – αντιλαϊκής δεξιάς διακυβέρνησης.

 

22/10/2021

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *