Το σχόλιο της ημέρας: Ώρα για αναθεώρηση

Το σχόλιο της ημέρας: Ώρα για αναθεώρηση

Μεγάλη αύξηση τόσο των νοσηλευομένων όσο και διασωληνώσεων ασθενών με Covid-19 που διακομίζονται αρμοδίως, παρατηρείται κατά το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Λευκάδας και τα περισσότερα απ΄ αυτά τα περιστατικά αφορούν συμπατριώτες μας, ενώ όλα σχεδόν τα υπόλοιπα αφορούν γείτονές μας Ακαρνάνες, από τις κοντινές μας περιοχές που παραδοσιακά εξυπηρετούνται υγειονομικά και νοσηλεύονται στο εδώ Νοσοκομείο.

Επιπλέον τα νούμερα των τελευταίων κρουσμάτων που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, σε συνδυασμό με τους συχνούς τελευταία θανάτους συμπολιτών μας από Covid, μας χτυπούν προειδοποιητικό καμπανάκι πως η κατάσταση της πανδημίας έχει εξελιχθεί ανησυχητικά κατά το τελευταίο τρίμηνο στον τόπο μας κι ότι ο κίνδυνος απ΄ αυτήν, όχι μόνο είναι πάντα εδώ αλλά και βαίνει συνεχώς αυξανόμενος!

Και ας μην ξεγιελιόμαστε συμπατριώτες μου από τα μονοψήφια συνήθως νούμερα των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται σχεδόν καθημερινά για το νησί μας και που είναι εμφανώς λιγότερα (σε απόλυτους αριθμούς) από τα αντίστοιχα κρούσματα άλλων περιοχών. Γιατί αν κάνουμε την αναγωγή από εκατό χιλιάδες κατοίκους, ώστε τα νούμερα να γίνουν πραγματικά συγκρίσιμα, θα δούμε ότι στη Λευκάδα αυτά συχνά ξεπερνούν τα 30, αριθμός που μας κατατάσσει στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Πατρίδας μας. Αν συνυπολογίσουμε και τους συχνούς τελευταία θανάτους συμπολιτών μας απ΄ την πανδημία, απ΄ την στιγμή που δεν είχαμε κανένα τέτοιο θάνατο στα τρία προηγούμενα κύματά της, θα αντιληφθούμε πως το πρόβλημα είναι όχι απλά υπαρκτό αλλά και τόσο σοβαρό, που δεν επιτρέπει καμιά ολιγωρία και κανένα εφησυχασμό!

Τούτων δοθέντων αναρωτιέμαι μήπως, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν πρόσφατα μετ΄ επιμονής την επανάληψη των συνεδριάσεων δια ζώσης και την κατάργηση της τηλεδιάσκεψης, συνετά φερόμενοι, θα έπρεπε προς το παρόν να αναθεωρήσουν  τη στάση τους, μέχρι να βελτιωθούν τα υγειονομικά δεδομένα.  Και όσο για πεδία να κάνουν αντιπολίτευση (στην δημοτική Αρχή ή στην Κυβέρνηση), άλλο τίποτα…

Ο Σχολιαστής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *