Η αποκάλυψη της ημέρας: Τώρα καταλάβαμε…

Η αποκάλυψη της ημέρας: Τώρα καταλάβαμε…

Επιτέλους, καταλάβαμε γιατί φυτεύουν κολονάκια σε κάθε δρόμο και ιδιαίτερα στον παραλιακό δρόμο της Καλλιθέας, (ή Μεγάλο Αυλάκι για τους παλιότερους και για τους κολλημένους):

Είναι για να μας προστατεύουν -σαν πεζούς στο παράπλευρο πεζοδρόμιο- απ΄ τα νερά που θα πέταγαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, στην περίπτωση που έλειπαν τα κολονάκια!

Κι ελπίζουμε να μην είστε μίζεροι κι αρχίστε να λέτε ότι, “μα και με τα κολονάκια θα πετάνε νερό τα διερχόμενα  αυτοκίνητα”, γιατί τότε θα έχετε άδικο για τρεις λόγους:

Ο πρώτος είναι γιατί με στενεμένο τον δρόμο, τα αυτοκίνητα ασφαλώς θα τρέχουν λιγότερο…

Ο δεύτερος γιατί το νερό στην ελεύθερη για κυκλοφορία ζώνη έχει πολύ μικρότερο βάθος απ΄ ότι στην υφαλοκρηπίδα των κολονακίων και συνεπώς θα είναι πολύ λιγότερη η ποσότητα νερού που θα εκτοξεύεται…

Και ο τρίτος ότι η επιφάνεια της “λίμνης” είναι σαφώς μικρότερη απ΄ όση θα ήταν αν έλειπαν τα κολονάκια. Κι αυτό έχει άμεση ευεργετική συνέπεια τόσο για την λιγότερη ποσότητα νερού που θα εκτοξεύεται, όσο και για την μικρότερη χρονική διάρκεια της εκτόξευσης.

Συμπέρασμα: Ευτυχώς που υπάρχουν και ευδοκιμούν τα κολονάκια, τουλάχιστον στην Καλλιθέα! Τελικά είναι τα μόνα που αν δεν μπορούν να μας σώσουν,τουλάχιστον μπορούν να μειώσουν σοβαρά τις συνέπειες των ομβρίων! Φοβάμαι πως σε τίποτε άλλο δεν μπορούν να προσβλέπουν οι πολύπαθοι Καλλιθεώτες, να τους γλιτώσει απ’ τις  πλημμύρες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *