Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την περιοχή του Κάστρου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την περιοχή του Κάστρου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

12/9/2021

 

Η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της περιοχής του Κάστρου, χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών και την συγκέντρωσή τους στα Δικαστήρια της Λευκάδας την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, ημέρα που κρίνεται η πώληση του οινοποιείου.

Καταδικάζει την τακτική της διοίκησης του ΤΑΟΛ, όπως επανειλημμένα έχουν καταγγείλει οι αγρότες, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο, με παράτυπες διαγραφές και νέες εγγραφές μελών, αλλοιώνοντας το σώμα της Γ.Σ. ουσιαστικά επέβαλλε την «απόφαση» για  πώληση του Οινοποιείου.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της και καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου, στα δικαστήρια την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη στις 8.30 π.μ

 

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/9/2021

 

Η Πρωτοβουλία για την Διάσωση της περιοχής του Κάστρου σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε το Σάββατο 11/9 στη πλατεία Ζαμπελίων αποφάσισε τα εξής:

  1. Στηρίζει τον δικαστικό αγώνα των αγροτών για να μην πουληθεί το οινοποιείο του ΤΑΟΛ και άρα να μην ιδιωτικοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή του Κάστρου και καλεί σε συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, 8.30πμ. Θα βγει σχετικό κάλεσμα – ανακοίνωση στον τύπο, η οποία θα μοιραστεί Πέμπτη 12.00 το μεσημέρι υλικό στην πόλη της Λευκάδας, θα αναρτηθούν πανό και θα φτιαχτεί εκδήλωση στο FB
  2. Αποφασίστηκε να ζητήσουμε άμεσα να γίνει δια ζώσης ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου, των καμπίνων και της παραλίας του Κάστρου, σε σχέση με την πώληση του οινοποιείου του ΤΑΟΛ, απαιτώντας να ακυρωθούν όλες οι προηγούμενες παράτυπες αποφάσεις και να συζητηθεί εκ νέου το μέλλον της περιοχής, διαφυλάσσοντας το δημόσιο χαρακτήρα και χρήση της, με δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης των πολιτών.
  3. Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας οι οποίες θα συντάξουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή με γνώμονα τον χαρακτήρα της περιοχής και της δημόσιας χρήσης της. Οι ομάδες θα είναι 4: 1. Περιβαλλοντική 2. Αρχαιολογική 3. Αρχιτεκτονική 4. Οικονομοτεχνική, θα είναι ανοιχτές για όποιον επιθυμεί και θέλει να βοηθήσει και θα έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.
  4. Αποφασίστηκε εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του Κάστρου την Κυριακή 19/9, 11.00 το πρωί.
  5. Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα γίνει την Παρασκευή 17/9, στις 19.00 στην πλατεία Ζαμπελίων

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *