Δελτίο τύπου της Δημοτικής παράταξης “Ολοι για τη Λευκάδα”

Δελτίο τύπου της Δημοτικής παράταξης “Ολοι για τη Λευκάδα”

Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής!

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, στη συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη ακόμη βεβαίως-βεβαίως) του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας ο δήμαρχος Χ. Καλός, ενθυμούμενος, υιοθετώντας και μιμούμενος πρακτικές άλλων εποχών ξεστόμισε, όπως μας έχει εξάλλου συνηθίσει στη μέχρι τώρα θητεία του, ένα ακόμη “μαργαριτάρι”!

Απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» Κ. Δρακονταειδή και με την ψυχραιμία στα… τάρταρα λόγω της κριτικής που του ασκήθηκε, βροντοφώναξε: “Δεν δικαιούστε να ομιλείτε“!

Η έπαρση, η αλαζονεία, η αντιδημοκρατικότητα και ο αυταρχισμός στην κορύφωσή τους! Χαρακτηριστικά όλων αυτών που προφανώς θαυμάζει, στο νέο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο που προσβλέπει να μεταγραφεί!

Έτσι, για να πείσει ο ίδιος και τον τελευταίο καλοπροαίρετο πολίτη να αντιληφθεί την αλήθεια για όλα όσα έχουν συμβεί, ειπωθεί και κυρίως ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο. Αλλά και για να αποδείξει ότι βρίσκεται σε διάσταση με την αυτοδιοίκηση, την δημοκρατία και τον πολιτικό πολιτισμό.

Και όλα αυτά με τη χρήση λέξεων, φράσεων και συμπεριφορών χαρακτηριστικών του αυταρχισμού, της έπαρσης και της αλαζονείας, αντάξιων της μεγάλης κομματικής στροφής που σήμερα απεγνωσμένα επιδιώκει, προκειμένου να διασωθεί.

Γιατί: “Δεινόν τό… τέλος, ού γάρ έρχεται μόνον”!

Ζούμε ίσως τις πιο άσχημες μέρες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης στη Λευκάδα. Κι αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο με την σιωπηρή αποδοχή, διαχρονικά, των κάθε λογής… “πεπραγμένων” του σημερινού δημάρχου Λευκάδας από το σύνολο των παρατάξεων και των αυτοδιοικητικών που συγκροτούν την δημοτική αρχή και τον στηρίζουν, αποδεικνύοντας ότι ταυτίζονται πλήρως μαζί του, όχι μόνο σε πολιτικές επιλογές αλλά δυστυχώς και σε συμπεριφορές!

Τα ίδια και για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Ρόκκο ο οποίος, τη στιγμή που ο δήμαρχος απαγόρευε σ’ έναν πρώην Δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο να εκφραστεί, εγκαλούσε στην τάξη τον Κ. Δρακονταειδή!

Ένας πρόεδρος που έχει αποδείξει εδώ και πολύ καιρό, πόσο “σέβεται” και “τιμά” τον θεσμικό ρόλο του. Έναν πρόεδρο που τιμήσαμε ως Παράταξη με την επιλογή μας αλλά στην πορεία αναγκαστήκαμε να άρουμε την εμπιστοσύνη μας, λόγω του τρόπου άσκησης των καθηκόντων του.

Ως πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και Αυτοδιοικητική Παράταξη, δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που αρμόζουν στην δημοκρατική λειτουργία, διαφάνεια, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα τόσο των Συλλογικών Οργάνων, όσο και του Δήμου μας.

Η αντιπαράθεσή μας είναι αφενός με την σημερινή δημοτική αρχή για νοοτροπίες,  επιλογές, πράξεις, συμπεριφορές και με την κεντρική διοίκηση για την συνειδητή πολιτική επιλογή πλήρους υποβάθμισης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία μάλιστα συμβάλουν τα μέγιστα και οι κάθε λογής γνωστοί… πρόθυμοι αιρετοί, πάντα με το αζημίωτο!

9/9/2021

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *