Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εγκατάσταση στην Απόλπαινα

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εγκατάσταση στην Απόλπαινα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

8-9-2021

 

Για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες κατοίκων της Απόλπαινας σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση πλυντηρίου- λιπαντηρίου βαρέων οχημάτων

 

            Το τελευταίο διάστημα είναι έντονες οι διαμαρτυρίες μερίδας κατοίκων της περιοχής της Απόλπαινας σχετικά με την επικείμενη δημιουργία εγκατάστασης εξυπηρέτησης (πλυντήριο- λιπαντήριο) βαρέων οχημάτων. Επίσης, θα δημιουργηθεί αποθήκη γκαζιού και χημικών υλικών.

Είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, αφού η δημιουργία μιας βιομηχανικής, ουσιαστικά, εγκατάστασης που σε άλλους νομούς τέτοιες βρίσκονται εντός οριοθετημένων βιομηχανικών ζωνών ή βιοτεχνικών πάρκων που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, εδώ στην Απόλπαινα πρόκειται να γίνει ανάμεσα σε οικίες. Αυτή η ενέργεια, αναπόφευκτα, θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αυξάνοντας παράλληλα την επικινδυνότητα της οδού Αναπαύσεως. Η έλλειψη νερού το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις πολύ μεγάλες ανάγκες σε νερό της συγκεκριμένης επιχείρησης, η έλλειψη αποχέτευσης και μάλιστα ειδικού τύπου για επικίνδυνα χημικά και ορυκτέλαια είναι σαφείς ενδείξεις μελλοντικής υποβάθμισης που δεν πρέπει να παίρνονται αψήφιστα από την Περιφερειακή και τη Δημοτική αρχή.

      Καλούμε κάθε αρμόδιο αιρετό σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα:

Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθεί να συμμετάσχει το Τοπικό Συμβούλιο Απόλπαινας καθώς και εκπρόσωποι των κατοίκων που διαμαρτύρονται.

Να δοθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας όλα τα έγγραφα που ζητούνται από την επιτροπή κατοίκων.

Να μη λειτουργήσουν μεροληπτικά υπέρ της προς εγκατάσταση επιχείρησης, κωλυσιεργώντας απέναντι στους κατοίκους, ενώ αντίθετα να προχωράνε κανονικά τις διαδικασίες για την προς εγκατάσταση επιχείρηση.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βερροιώτης Βαγγέλης

Βεροιώτης Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *