Σχόλια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα σχόλια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα …ωραία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ομολογώ πως καιρό είχα να ακούσω  τόσο ωραία κι εντυπωσιακά πράγματα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, γι αυτό επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποια από εκείνα που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση:

Τα σχόλια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου   Για  εκλογικές κρίσεις και συγκρίσεις μίλησε ο πρώην δήμαρχος  κ. Δρακονταειδής, επισείοντας  προφανώς μια απειλητική πρόβλεψη προς την δημοτική Αρχή και τους συνοδοιπόρους της, γι αυτό που πρόκειται να πάθουν στις επόμενες εκλογές! Μα κύριε πρώην δήμαρχε, εν συνεχεία πρώην αντιδήμαρχε, μετά πρώην υποψήφιε βουλευτά  και νυν και αεί υποψήφιε πάσης θέσεως και Συριζαίικης καρέκλας κατά πως φαίνεται, (που όμως δεν καταλάβατε πως η κάθε υποψηφιότητά σας πλέον αποτελεί την ευτυχία και το  βούτυρο στο ψωμί  πάντων των αντιπάλων σας), μάλλον ξεχάσατε την παροιμία που λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!  Είναι δυνατόν να  απειλείτε  κύριε πολλαπλά πρώην μου, με εκλογικές κρίσεις και συγκρίσεις τους άλλους, από την στιγμή που είστε ο πρώτος και μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας από την μεταπολίτευση κι εδώ, που δεν κατάφερε να πάει στον Β΄γύρο των εκλογών  και βρέθηκε εκτός διεκδίκησης της επανεκλογής του από την Α’ Κυριακή;

Που με απλά λόγια -για να το καταλάβετε- σημαίνει πως, μάλλον δεν σας συμφέρει και πολύ να μιλάτε για εκλογικές κρίσεις και κυρίως για συγκρίσεις…

***

   Τα σχόλια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Το β΄μέρος των σχολίων αφορά αποκλειστικά τον αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη, ο οποίος μας φάνηκε πως μάλλον δεν έχει βρει ακόμα την ψυχραιμία του, μετά το γνωστό επεισόδιο με την πρόεδρο της Φιλοζωϊκής!

 

Α. Τα «καρφώματα»-  Αναφερόμενος ο αντιδήμαρχος στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Φιλοζωϊκής που τον κατηγορεί για την επίθεση στην πρόεδρό τους είπε: «Εγώ δεν την είδα προσωπικά, μου την έστειλε ο δήμαρχος Λευκάδας, καθώς προσωπικά δεν έχω χρόνο να απαντάω μέσα απ΄ το φεης μπουκ».

Αν δεν τα είπε αυτά υπό το κράτος ταραχής   ο αντιδήμαρχος, είμαστε υποχρεωμένοι να του πούμε πως εμείς αυτό που καταλάβαμε είναι πως καρφώνει τον δήμαρχο, γιατί αντίθετα από τον ίδιο (τον αντιδήμαρχο) που είναι απασχολημένος, αυτός έχει το χρόνο να τον ξοδεύει στο φέης μπουκ!!!

 

Β. Η παρεκτροπή, η δικαιολογία κι η εκδούλευση: Θα έχετε ακούσει υποθέτω την ιστορία με τον Σούτσο, στην οποία  η  δικαιολογία ήταν χειρότερη απ΄ την ίδια την παρεκτροπή. Ακριβώς αυτό μου θύμισε ο κ. αντιδήμαρχος όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει  την επίθεσή του στην πρόεδρο της Φιλοζωϊκής. Μόνο που επειδή το τερπνόν συνήθως πάει μετά του ωφελίμου, πρόσθεσε και μια εκδούλευση τόοοοση προς τον δήμαρχο λέγοντας:  «Δεν άντεξα την παραπληροφόρηση, την κατασυκοφάντηση προς το πρόσωπό μου , αλλά και το πρόσωπο του δημάρχου που είναι και κτηνίατρος, προς την υπηρεσία και όλα».

Προστάτης του δημάρχου και της υπηρεσίας «και όλα»,  λοιπόν ο αντιδήμαρχος. Που σε ελεύθερη  μετάφραση  σημαίνει πως «αμάρτησα για να προστατέψω  τον δήμαρχό μου (άντε) και την υπηρεσία». Μόνο που η μέθοδος προσφοράς προστασίας που επέλεξε, θυμίζει κάποιους άλλους «προστάτες», οι οποίοι μάλλον δεν έχουν θέση σε δημοτική αρχή γενικότερα (κι όχι μόνο σε κτηνιατρεία…)

 

Γ. Επικίνδυνο μήνυμα: Αφήσαμε για το τέλος ένα άκρως επικίνδυνο μήνυμα που εξέπεμψε ο αντιδήμαρχος, που αν δεν του κοπεί με το μαχαίρι, όχι μόνο θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την δημοτική Αρχή, αλλά και ενδέχεται να αποτελέσει νάρκη στην δημοκρατική λειτουργία  των θεσμών του τόπου μας γενικότερα.

Εκεί που μας χρωστούσε (εξηγήσεις) λοιπόν ο «προστάτης»-αντιδήμαρχος για την συμπεριφορά του, μας είπε: «Η ανακοίνωση (σ.σ. του Δ.Σ. της Φιλοζωικής) θα πάει στην Νομική Υπηρεσία (σ.σ. υποθέτουμε του Δήμου) και εφόσον είναι συκοφαντική, θα καταλήξει στα δικαστήρια και δεν κάνω πίσω ούτε ένα πόντο…».

Με σαφήνεια δηλαδή ο αντιδήμαρχος απειλεί πως θα εμπλέξει την Νομική Υπηρεσία του Δήμου (δωρεάν για τον ίδιο βέβαια) σε μια υποτιθέμενη προσωπική του διένεξη, με αντικείμενο την κριτική που του έγινε για τα έργα, τις παραλείψεις του και κυρίως την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του αρμοδιότητας του ποινικού κώδικα! Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη πρακτική για την λειτουργία της δημοκρατίας από αυτή. Βέβαια δεν είναι ο αντιδήμαρχος ο εφευρέτης της μεθόδου, να επιδιώξει με μια υπηρεσία (που πληρώνεται με χρήματα του δημοσίου, δηλαδή των πολιτών) να αντιδικήσει με ιδιώτες, οι οποίοι θα πληρώνουν έξοδα και δικηγόρους απ΄ την τσέπη τους, με προφανή τον σκοπό να τρομοκρατήσει και να φιμώσει έτσι  κάθε κριτική σε βάρος του.  Γιατί αν η μέθοδος εφαρμοστεί,  η (κάθε) αντιδικία του θα είναι δωρεάν για τον ίδιο, ενώ ο αντίδικος θα πρέπει να πληρώνει ο ίδιος για όλα -με σκοπό την οικονομική του εξάντληση- κι αυτό πέρα και ανεξάρτητα από το όποιο δικαστικό αποτέλεσμα!

Την μειωμένης ηθικής αυτή μέθοδο την έχουν εφαρμόσει κι άλλοι, ευτυχώς όχι τόσο οι θεσμικοί ή αιρετοί, αλλά απλά οι πλούσιοι. Διαθέτοντας το χρήμα, στέλνουν τους “κριτικούς” τους στα δικαστήρια με αγωγές (που είναι η ευκολότερη διαδικασία) και αδιαφορώντας αν έχουν από μηδαμινές έως απειροελάχιστες πιθανότητες να κερδίσουν αποζημιώσεις. Ο σκοπός τους άλλωστε δεν είναι αυτός, αλλά να εξαντλήσουν οικονομικά τον αντίδικο και κυρίως να τρομοκρατήσουν -κι έτσι να αποτρέψουν- κάθε άλλον επίδοξο κριτή. Φαντάζεστε όμως τι θα συνέβαινε, αν ο κάθε αιρετός οποιασδήποτε βαθμίδας χρησιμοποιούσε τις νομικές υπηρεσίες του φορέα του για να στείλει στα δικαστήρια οποιονδήποτε τολμήσει να του κάνει αρνητική κριτική; Ούτε επί χούντας δεν συνέβαιναν αυτά. Τότε μπορεί να σε μπαγλάρωναν, γιατί άλλωστε απροκάλυπτοι φασίστες ήτανε,  αλλά τουλάχιστον διατηρούσαν έναν δικό τους κώδικα “εντιμότητας”.  Λέτε λοιπόν να  τα δούμε να συμβαίνουν σε περίοδο δημοκρατίας;

Μεταξύ μας βέβαια, δεν νομίζω πως θα προχωρήσει σ΄ αυτό τον ολισθηρό δρόμο ο αντιδήμαρχος, αλλά  κι αν ακόμη το επιχειρήσει, πιστεύω πως θα τον σταματήσουν αρμοδίως. Όμως ακόμα και σαν έσχατη απειλή ενός στριμωγμένου να το δει κανείς, τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα ακόμα και σαν σκέψεις…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *