Ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου “Animal Care Lefkas”

Ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου “animal Care Lefkas”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Animal Care Lefkas αποδοκιμάζει απερίφραστα την σωματική επίθεση που δέχτηκε η πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας Αλίκη Μακρυγιώργου από τον αντιδήμαρχο Ευτύχιο Ζουριδάκη, που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου στο Δημ. Κτηνιατρείο Λευκάδας.

Πριν από το γεγονός αυτό, η κ. Μακρυγιώργου είχε δημοσιεύσει ανάρτηση στην οποία περιέγραφε τις απαράδεκτες συνθήκες στο Δημ. Κτηνιατρείο, το οποίο τοποθετήθηκε με εντολή Δημάρχου στην χωματερή. Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του κ. Ζουριδάκη να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην κ. Μακρυγιωργου.  Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι είμαστε και εμείς μάρτυρες των άθλιων συνθηκών του δημ. Κτηνιατρείου και της ακαταλληλότητας του μέρους στο οποίο μεταφέρθηκε και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου για την βελτίωση τους.

Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος πήρε θέση και απάλλαξε από την ευθύνη του δημοτικού Κτηνιατρείου τον κ. Ζουριδακη, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ζητάμε την αντικατάσταση του κ. Ζουριδακη και στην πενταμελή επιτροπή για τα αδέσποτα. Εμείς ως φιλόζωοι και γυναίκες αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή η οποία στερείται διαλόγου, σεβασμού και επικοινωνίας. Μας είναι αδύνατον να ανεχθούμε το μέγεθος της αυταρχικής συμπεριφοράς του κ. Ζουριδάκη που επιχειρεί να φιμώσει τις απόψεις μας και κατέληξε τελικά σε σωματική βία.

Το χάσμα είναι μεγάλο ανάμεσα στην στάση του δήμου – με την εντύπωση που επιχειρεί να μεταφέρει στους πολίτες για “αγαστή συνεργασία με τα σωματεία” και για τις δράσεις του που αφορούν τα ζώα – με αυτό που οι φιλόζωοι βιώνουμε καθημερινά. Γι αυτό και ζητάμε να υπάρχει διαφάνεια και ηχητική καταγραφή των συνεδριάσεων της πενταμελούς επιτροπής καθώς κι η δυνατότητα ανοιχτής μετάδοσης στους πολίτες. Έτσι θα γίνεται γνωστό ό,τι λέγεται και συμφωνείται, ο τρόπος που εκφράζονται οι απόψεις και κατά συνέπεια αν οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις.

Το Δ.Σ του Animal Care Lefkas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *