Οι κυρίες του Πολιτισμού και της Τέχνης

Οι Μαρίες του Πολιτισμού και της Τέχνης

Οι κυρίες που βλέπετε να ποζάρουν γελαστές στην “αίθουσα Τέχνης” του Νεοχωρίου, (δηλαδή στο πρώην δημοτικό του σχολείο), το οποίο τα τελευταία χρόνια στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού “Μελάνυδρος” και τούτες τις μέρες την έκθεση σκίτσου και ζωγραφικής του Πέτρου Βρακατσέλη, είναι δυο από τους στυλοβάτες των πολιτιστικών δρώμενων του Συλλόγου, που μεταξύ μας δεν είναι και λίγα!

Και οι δυο έχουν το ίδιο όνομα, “Μαρία” και κάποιος θα μπορούσε, με βάση την συμμετοχή και την προσφορά τους στα Συλλογικά δρώμενα, να τις ονομάσει Μαρίες του πολιτισμού και της τέχνης. Όμως αυτό δεν θα τους άρεσε για δυο λόγους: Ο ένας είναι γιατί διακρίνονται για την αφιλοκέρδεια και την βαθιά μετριοφροσύνη τους. Ο άλλος γιατί πέρα από το τυπικό του πράγματος, καμιά δεν “προτιμά” το όνομα “Μαρία” στην καθημερινότητά της .

Η πρώτη (αριστερά στη φωτογραφία) είναι η Μαίρη και σαν γηγενής που είναι έχει φοιτήσει σαν μαθήτρια στο συγκεκριμένο σχολείο, με το οποίο μάλιστα έχει ιδιαίτερους δεσμούς, αφού επιπλέον σ΄ αυτό δίδασκε επί δεκαετίες ο αείμνηστος δάσκαλος-πατέρας της Ελευθέριος Γαζής…

Η δεύτερη (δεξιά στην φωτογραφία) είναι η Μαρίτσα και μπορεί να είναι μέτοικος που ουδεμία σχέση είχε πριν, με το σχολείο, με το Νιοχώρι και με την Λευκάδα, όμως από τότε που τα γνώρισε, τα ερωτεύτηκε σφόδρα, έγινε μόνιμη κάτοικος και τα τελευταία χρόνια είναι όχι απλά η πρόεδρος του Συλλόγου Μελάνυδρος, αλλά και η ψυχή του! Ή μάλλον καλύτερα, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας που έρχονται εκλογές, έχει δώσει την ψυχή της στον Σύλλογο…

Τις ευχαριστούμε πολύ και τις δυο και τους ευχόμαστε υγεία ώστε να συνεχίσουν την πολύτιμη προσφορά τους στον Σύλλογο και στο χωριό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *