Η Μετωπική Δράση Λευκάδας για την πανδημία

Η Μετωπική Δράση Λευκάδας για την πανδημία

Από το πράσινο στο κόκκινο!

Μέρες τώρα στη Λευκάδα καταγράφονται δεκάδες  νέα κρούσματα καθημερινά. Μόνο το δεκαήμερο 20-30 Ιουλίου είχαμε 104 επιβεβαιωμένα  και φυσικά πολλαπλάσια  διασπορά. Είναι μέσα στην ομάδα των νησιών τα οποία ο αρμόδιος Υφυπουργός ετοιμάζεται να θέσει στην κόκκινη ζώνη και να ληφθούν μέτρα περιστολής των δραστηριοτήτων και μείωσης του  ωραρίου κυκλοφορίας, που θα πλήξουν από πολλές απόψεις την οικονομία και τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση άφησε το νησί όπως και όλη τη χώρα ανοχύρωτο.

Δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα που υπέδειξαν οι επιστήμονες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και μαζί τα αναγκαία μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης του κορονοϊού και όσα πήρε είναι ελάχιστα  και αναποτελεσματικά.

Στις τουριστικές περιοχές η κατάσταση είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Στη Λευκάδα προσεγγίζουν καθημερινά εκατοντάδες σκάφη με πλήθος επιβατών, μπαίνουν χιλιάδες αυτοκίνητα και πραγματοποιούνται πλήθος εσωτερικές μετακινήσεις και από τις όμορες περιοχές, πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται σε ολόκληρο το νησί και οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι.

Είναι βεβαίως απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός αλλά δεν επαρκεί από μόνος του.

Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα το μεγάλο ποσοστό  εμβολιασμού του πληθυσμού που απαιτείται ώστε να μπει φραγμός στην εξάπλωση.

Η εξαίρεση της Λευκάδας (μαζί με Σαλαμίνα και Εύβοια) από τα μέτρα ελέγχου των μετακινήσεων που ισχύουν για τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας(πιστοποιητικά εμβολιασμού,pcr test ή rapid test), θα έπρεπε να συνοδεύεται με αλματώδη αύξηση πραγματοποίησης χιλιάδων καθημερινών τεστ για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας πράγμα το οποίο δεν έγινε

Το κύριο πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η έλλειψη πειθαρχίας ,αλλά η απουσία των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και η άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. στη Λευκάδα που δεν γίνεται.

Να θυμίσουμε ότι ο έλεγχος pcr test στη Λευκάδα γίνεται μετά από φιλανθρωπική δωρεά μηχανήματος στο Νοσοκομείο και όχι από κρατική ενίσχυση.  Να θυμίσουμε επίσης ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκάδας «ξηλώθηκε» πριν από μήνες και πήγε στην Πάτρα.

Πέρα από τις παροτρύνσεις, χρειάζεται άμεσος καθημερινός  πολλαπλασιασμός των τεστ ώστε να γίνονται χιλιάδες κάθε μέρα για καλλίτερο και άμεσο εντοπισμό των κρουσμάτων.

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι πρώτα η υγεία για την κυβέρνηση όπως ισχυρίζεται, αλλά οι εισπράξεις και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και η εκτόξευση των κερδών τους.  Το ερώτημα κάθε Λευκαδίτη είναι υπάρχουν αρχές για να προστατεύσουν την υγεία του λαού, υπάρχει κράτος για αυτό το σκοπό ή μόνο κράτος καταστολής και εξυπηρέτησης των εχόντων και κατεχόντων;

Καλούμε τους πολίτες της Λευκάδας και τους επισκέπτες αφενός μεν να προστατεύσουν την υγεία τους, την υγεία των οικείων τους και συνολικά του κοινωνικού συνόλου και παράλληλα να απαιτήσουν την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων από τις αρχές.

Δεν θα διανύσουμε μόνο πολύ δύσκολο καλοκαίρι αλλά και δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.   Απαιτούνται:

  • Να ανοίξει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο και με τα έξι κρεβάτια με άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, αναισθησιολόγων και πνευμονολόγων.
  • Να ενισχυθεί άμεσα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
  • Μέτρα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Να γίνεται πλήρης  ιχνηλάτηση και απομόνωση των φορέων.
  • Να αυξηθούν οι κλίνες στα ξενοδοχεία καραντίνας.

ΛΕΥΚΑΔΑ 31-7-2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *