2 ερωτήσεις (στο Δημ. Συμβούλιο) που μπαγιάτεψαν αναπάντητες

2 ερωτήσεις (στο Δημ. Συμβούλιο) που μπαγιάτεψαν αναπάντητες

του Νίκου Γαζή

Με τον πρόσφατο (νέο) Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιερώθηκαν οι γραπτές ερωτήσεις -πλην μιας- των δημοτικών Συμβούλων προς την δημοτική Αρχή, οι οποίες πρέπει να αποστέλλονται τις προηγούμενες της συνεδρίασης μέρες, ώστε οι ερωτώμενοι άρχοντες ούτε να αιφνιδιάζονται (με ζωντανή απευθείας ερώτηση την ώρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου) αλλά και να έχουν την ευχέρεια να ψάξουν το θέμα της ερώτησης, ώστε να δώσουν πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση.

Καλοπροαίρετος και πειθήνιος λοιπόν κι εγώ, έστειλα δυο γραπτές ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Σώματος την προηγούμενη μέρα της συνεδρίασης της 14ης Ιουλίου 2021, προσδοκώντας να απαντηθούν την επόμενη μέρα κατά την συνεδρίαση. Όμως αντί ανάγνωσης των ερωτήσεων και των απαντήσεών τους, απλά αναφέρθηκε αόριστα η αποστολή  και κατάθεσή τους, με την προσθήκη ότι θα μου δοθούν οι απαντήσεις τους γραπτώς…

Έκτοτε πέρασαν πάνω από δυο εβδομάδες και ούτε φωνή ούτε …απάντηση πήρα. Εν τω μεταξύ οι ερωτήσεις μου  μάλλον μπαγιάτεψαν κάπως, αφού η μία αφορούσε το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής (στις 7 Ιουλίου) και η άλλη τα οικόπεδα της πόλης και των οικισμών, τα οποία ως γνωστόν πρέπει να καθαρίζονται στην αρχή κάθε καλοκαιριού. Το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής λοιπόν πέρασε και μάλλον ξεχάστηκε, αφού πέρασε κι αυτό της Αγ. Παρασκευής (στις 26 Ιουλίου), ενώ και η αρχή του καλοκαιριού έχασε τη σημασία της πλέον αφού ξεπεράσαμε και την μέση του…

***

Ακολουθούν οι ερωτήσεις μου: 

 

Λευκάδα 13-7-2021

Προς: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας

Από: Τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικόλαο Φιλίππου Γαζή

Ε Ρ Ω Τ  Η Σ Ε Ι Σ

 (για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Ιουλίου 2021)

Ερώτηση 1η:

Διαπιστώσαμε ότι την 6η Ιουλίου 2021 (παραμονή της Αγίας Κυριακής, αργά την νύχτα) 3μελές κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Ευτύχιο Ζουριδάκη, εισέπραττε χρήματα από τους επαγγελματίες που είχαν στήσει πάγκους στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Καλλιθέα (ή Μεγάλου Αυλακίου) επ΄ ευκαιρία του πανηγυριού της Αγίας Κυριακής,  δίνοντας μάλιστα απλές (κι όχι διάτρητες) αποδείξεις.  Με βάση αυτό το γεγονός ερωτάται η Δημοτική Αρχή κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

Α ) Με βάση ποιον κανονισμό (ή απόφαση) γίνονταν αυτή η διαδικασία, η οποία σημειωτέον δημιουργούσε αλγεινές εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους και η οποία μόνο τάξη και σοβαρότητα της διαδικασίας δεν  αποκάλυπτε.

Β) Πως ακριβώς γίνεται η κοστολόγηση της οφειλής του κάθε επαγγελματία.

Γ) Πόσες αποδείξεις κόπηκαν κατά την συγκεκριμένη εξόρμηση και ποιο ακριβώς ποσόν απέφεραν.

Δ) Που κατέληξαν αυτά τα χρήματα;

2 ερωτήσεις (στο Δημ. Συμβούλιο) που μπαγιάτεψαν αναπάντητες

Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση που τελευταία  χειροτέρεψε λόγω του κορωνοϊού, η υπαίθρια πανηγυριτζίδικη δραστηριότητα πάντως ήταν αρκετή στην παραλιακό δρόμο της Καλλιθέας (ή Μεγάλου Αυλακίου αν το προτιμάτε), κατά το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής…

***

Και τώρα ας πάμε στην 2η ερώτηση:

2 ερωτήσεις (στο Δημ. Συμβούλιο) που μπαγιάτεψαν αναπάντητες

Κουίζ: Πού είναι η ζούγκλα της φωτογραφίας?

Μην σας ξεγελάει η τροπική βλάστηση που θυμίζει κάτι μεταξύ Κολομβίας, Βραζιλίας και Αφρικής και μην περιμένετε να δείτε να ξεπροβάλει από μέσα κανένας τεράστιος βόας ή πύθωνας. Είναι πολύ πιθανό όμως να δείτε καμιά τρίμετρη δενδρογαλιά να κυνηγάει τίποτε φτιαγμένους αρουραίους (που αφθονούν) για το κολατσιό της…

2 ερωτήσεις (στο Δημ. Συμβούλιο) που μπαγιάτεψαν αναπάντητες

Κι εδώ η απάντηση του κουίζ:

Όπως βλέπετε στην δεύτερη φωτογραφία, η συγκεκριμένη “ζούγκλα” δεν είναι παρά ένα (;) οικόπεδο μέσα στην πόλη της Λευκάδας (το οποίο δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό!)  Όμως το επιλέξαμε γιατί τουλάχιστον αυτό, αποκλείεται να μην το έχουν δει οι δημοτικοί μας Άρχοντες, καθότι δεν απέχει παρά ελάχιστες δεκάδες μέτρα από το Διοικητήριο και το Δημαρχείο, (το οποίο βλέπετε στον κόκκινο κύκλο δεξιά…).

 

Και συνεχίζουμε την αντιγραφή:

Ερώτηση 2η:

Ως γνωστόν υπάρχει Κανονισμός του Δήμου ο οποίος προβλέπει την υποχρέωση των οικοπεδούχων εντός των οικισμών να διατηρούν το οικόπεδό τους καθαρό από την αυτοφυή και ανεξέλεγκτη βλάστηση, η οποία πολύ εύκολα αναπτύσσεται δεδομένου του κλίματος και της φυσικής χλωρίδας του Δήμου μας, τόσο για την πυροπροστασία των οικισμών, όσο και για την αποφυγή ανάπτυξης ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης πανίδας με ερπετά, τρωκτικά κ.λ.π.

Σε περίπτωση μάλιστα αμέλειας της σχετικής υποχρέωσης του ιδιοκτήτη, προβλέπεται ο καθαρισμός των οικοπέδων από τον Δήμο, με τον καταλογισμό της σχετικής δαπάνης και του προβλεπόμενου προστίμου προς αυτόν. Βρισκόμαστε ήδη στην μέση του καλοκαιριού -και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου- και παρότι τα ακαθάριστα οικόπεδα είναι αναρίθμητα, καμιά τέτοια ενέργεια   δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας. Κατόπιν αυτού  παρακαλείται η Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει  τόσο για τις σχετικές ενέργειές της μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, όσο και για τις προθέσεις της επ΄ αυτού στο άμεσο μέλλον.

Ο ερωτών Δημοτικός σύμβουλος (με την παράταξη «Δίαυλος»)

Νικόλαος Φ. Γαζής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *