Εκλογές 2015: Στην τελική ευθεία οι υποψηφιότητες των κομμάτων

κάλπη

Γράφει ο Αναλυτής
Μπήκαν στην τελική ευθεία οι τοπικές υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογές, με κάποια απ΄ τα κόμματα να έχουν μεν αποφασίσει οριστικά, αλλά να περιμένουν ν΄ ανακοινώσει ο αντίπαλος πρώτα τους υποψηφίους του πριν ανακοινώσουν τα ίδια τους δικούς τους και κάποιους (από τους μικρότερους) ν΄ αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες να βρουν υποψήφιους!
Παρόλα αυτά, μπορούμε να σας δώσουμε με σχετική βεβαιότητα όσους εκλεκτούς θεωρούνται ήδη κλειδωμένοι.

Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχουν ήδη προκριθεί με ευρύτερη την στήριξη των παραδοσιακών στελεχών οι κ.κ. Κώστας Σταματέλος, συνταξιούχος καθηγητής και πρώην δήμαρχος της πόλης και Βασίλης Μελάς, μηχανολόγος- επιχειρηματίας, πρώην καθηγητής Αμερικάνικου πανεπιστημίου και πρώην νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος και ο κ. Θανάσης Καββαδάς, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, νυν επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος στηρίζεται κυρίως από τον κ. Παναγιώτη Καββαδά. Δυο ακόμη πιθανοί υποψήφιοι που δεν έχουν αποκλειστεί εντελώς αλλά «παίζουν» με πολύ λίγες πιθανότητες, είναι ο κ. Βασίλης Αραβανής πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου και ο κ. Στάθης Σκλαβενίτης δικηγόρος.

Στον Σύριζα όπου είναι σίγουρη η υποψηφιότητα του μηχανικού Χρήστου Παπαδόπουλου και της κας Δάφνης Σφέτσα, δημοσιογράφου της Αυγής, απομένει να αποφασιστεί η τρίτη θέση που παίζεται μεταξύ του πρώην συντονιστή του κόμματος και ιστορικού κ. Γαρύφαλλου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Γατζία και του γιατρού κ. Γληγόρη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η τελευταία περίπτωση είχε αποκλειστεί, όμως επανήλθε στο τραπέζι μετά από πιέσεις τόσο της Κέρκυρας όσο και τοπικού «παράγοντα». Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί απόψε από τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες.
Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες του κ. Νίκου Πεντεσπίτη πρώην δημοτικού συμβούλου και του κ. Νίκου Βικέντιου πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου, ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου, η έκπληξη έγινε πρόσφατα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες μας κόπηκε πολύ επώνυμος πρώην αυτοδιοικητικός ο οποίος είχε εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος, επειδή θεωρήθηκε πως η παρουσία του θα κάνει ζημιά στο ψηφοδέλτιο! Έτσι σαν σίγουρος υποψήφιος φέρεται ο κ. Γιώργος Σκιαδαρέσης, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και παλιό κομματικό στέλεχος, ενώ ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος φαίνεται πως άλλαξε τα σχέδιά του, αφού δήλωσε ξεκάθαρα (σε άλλο μέσο) πως δεν θα είναι υποψήφιος. Επειδή όμως η διάψευση αυτή -όπως την διαβάσαμε- δεν φωτίζει όλα τα προηγούμενα, αλλά κυρίως τα μελλούμενα κι επειδή τα γενόμενα σ΄ αυτή την υπόθεση αγγίζουν και την δική μας αξιοπιστία, αφού εμείς πρώτοι γράψαμε γι αυτό, θα πούμε τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν απ’ το ρεπορτάζ και τα οποία τουλάχιστον εμάς μας έπεισαν:

Πρώτον ο κ. Ζαβιτσάνος δεν βρίσκονταν από πριν στην Αθήνα αλλά πήγε επί τούτου. Δεύτερον παρευρέθηκε στην παρθενική εκδήλωση του Γιώργου και μάλιστα κάθονταν στις πρώτες σειρές. Τρίτον φεύγοντας από την εκδήλωση κορυφαίος παράγοντας του νέου Κινήματος και εξ απορρήτων ιστορικό στέλεχος του Γιώργου, ήταν πεπεισμένος πως ο κ. Στάθης Ζαβιτσάνος θα ήταν υποψήφιός τους στη Λευκάδα. (Δεν ξεκαθαρίζεται όμως αν του το δήλωσε με σαφήνεια ή αν απλώς άφησε να εννοηθεί). Τέταρτον κατά την επιστροφή του, ο ίδιος ο κ. Ζαβιτσάνος είπε πως μάλλον θα είναι υποψήφιος. Πέμπτον δεν γνωρίζω αν αληθεύει αυτό που γράφηκε σε τοπικό μέσο, ότι έκοψε και το σχετικό παράβολο, ούτε αν μεσολάβησε κάτι που του άλλαξε γνώμη. Πολύ λογική όμως φαντάζει η πιθανότητα -καθότι ταιριάζει και χρονικά- την αλλαγή γνώμης να την προκάλεσε η απόρριψη του μεγαλόσχημου αυτοδιοικητικού που είπαμε παραπάνω. Αυτά.

Το Ποτάμι έχει ολοκληρώσει το τοπικό του ψηφοδέλτιο. Υποψήφιοί του θα είναι η κα Ελένη Μαυροκεφάλου-Γιαννουλάτου, συνταξιούχος υπάλληλος τράπεζας, ο κ. Πέτρος Χόρτης, δικηγόρος και ο κ. Άγγελος Ροντογιάννης, καθηγητής μουσικής και πληροφορικής, όλοι τους πρωτόβγαλτοι στην πολιτική.

Το ΚΚΕ έχει κι αυτό καταλήξει για το ψηφοδέλτιο: Θα περιλαμβάνει την κα Δήμητρα Σταματέλου, γιατρό και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον κ. Θωμά Καββαδά λογιστή και πρώην δημοτικό σύμβουλο και τον συνδικαλιστή και τοπικό στέλεχος του κόμματος Αλέξανδρο Βεροιώτη.

Για τους υπόλοιπους «μικρούς» δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση, πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν για την εξεύρεση υποψηφίων οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάστε

  1. Σε αυτες τις εκλογες θα γελασει ο καθε πικραμενος…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *