Στάθης Ζαβιτσάνος: Για την κατασκευή του Δημαρχείου Μεγανησίου

Στάθης Ζαβιτσάνος: Για την κατασκευή του Δημαρχείου Μεγανησίου

Δημαρχείο Μεγανησίου

Με έγγραφό της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, αφήνει έκθετη την Υπηρεσία Δόμησης Λευκάδας.

Τον Σεπτέμβρη του 2020, καταγγείλαμε τον Δήμο Μεγανησίου για την ανέγερση του νέου δημαρχείου, επειδή ο κος Δάγλας, παράνομα «έσπασε» το συνολικό έργο σε δεκάδες άλλα μικρότερα, οπότε με πολλές απευθείας αναθέσεις,  προσπάθησε να φτιάξει ένα κτίριο, τελείως διαφορετικό από αυτό της αρχικής και εγκεκριμένης μελέτης.

Στην πρόθεσή μας δεν ήταν να «σαμποτάρουμε» το έργο του κου Δάγλα, ούτε να στερήσουμε ένα χρήσιμο κτίριο από το νησί μας, όπως σκόπιμα διαδίδει στον κύκλο της η δημοτική αρχή! Ο τρόπος όμως με τον οποίο επέλεξε ο κος Δάγλας να κατασκευάσει το έργο, είχε πολλές αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του νησιού μας. Ειδικότερα:

1ο. Ο κατακερματισμός του έργου σε πολλά μικρότερα, επέφερε μεγαλύτερο κόστος κατασκευής με πολύ κακές και πολλές φορές επικίνδυνες προδιαγραφές υλικών.

2ο. Έχουμε ένα ειδικό κτίριο το οποίο, επειδή δεν έχει συνολική μελέτη, στερείται λειτουργικότητας και γίνεται επικίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει μελέτη πυρασφάλειας, όπως με ξεκάθαρο τρόπο βεβαιώνει η Πυροσβεστική Λευκάδας.

Τέλος υπάρχουν δύο μεγάλα ηθικά και πολιτικά θέματα, τα οποία πιστεύουμε ότι δεν θα μείνουν αναπάντητα….

Το πρώτο έχει να κάνει με την στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία και αποδέχθηκε όλες τις παράνομες αποφάσεις κατάτμησης του έργου,

Και το δεύτερο, με την προσπάθεια «κουκουλώματος» του θέματος από τη  Πολεοδομία Λευκάδας, η οποία φέρεται να μην κατάλαβε ή να μην πρόσεξε την αλλαγή χρήσης των χώρων (π.χ. αίθουσα συνεδριάσεων), όπως και την έλλειψη μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας, έτσι ώστε να εκτίθεται από το έγγραφο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πιστεύουμε ότι τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι…

Στάθης Ζαβιτσάνος

                                                                                        π. Δήμαρχος Μεγανησίου

***

Στάθης Ζαβιτσάνος: Για την κατασκευή του Δημαρχείου Μεγανησίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *